Arxiu mensual: novembre de 2019

AUTOORGANIZACIÓN DEL SERVICIO DE TAXI DE LA PARADA DEL HOSPITAL VALL D´HEBRON


Se ha creado un grupo de WhatsApp temporal, durante el mes de diciembre, para atender la demanda telefónica de servicio taxi, por parte de l@s pacientes de los servicios de Urgencias ( Traumatología, General y Pediatría). Es una iniciativa para mejorar el servicio de taxi desde la parada, para así evitar desplazamientos de los pacientes hasta la parada, y reducir el tiempo de espera de l@s taxistas. Si deseais participar en esta iniciativa profesional y gratuita, solicitar ser admitid@s en el grupo de WhatsApp: 620209120
Taxis Anarquía (servicio de taxi)

Salut Punk y Anarquia

SALUT Y BUEN VIAJE

Share

HIPOCRESIA AMBIENTAL. EL CAS DE LES ZONES DE BAIXES EMISSIONS

Al mon hi han més de 1.200 milions d’automòbils 164 automòbils per cada 1.000 habitants. A l’Estat Espanyol hi ha 22 milions de cotxes (474 per cada 1.000 habitants) i a Catalunya 3,3 milions (441 per cada 1.000 hab.), Europa en ve a tenir uns 560 per cada 1.000 habitants, per contra encara hi ha llocs on la penetració de l’automòbil és casi nul·la com Etiòpia (1,6), Sudan (2,8), Bangladesh (4,5) o Burundi (6,0). L’any 2018 es van vendre un total de 95 milions d’unitats.

La contaminació atmosfèrica generada per els motors dels automòbils mata cada any a més de 8 milions de persones a tot el mon, també maten, per accidents de tràfic, a 1.250.000 persones. Tot això sense contar els danys als ecosistemes i als altres essers vius.

Per finalitzar aquest catàleg de nocivitats, els automòbils i d’altres vehicles de combustibles fòsils, generen més del 30% dels gasos d’efecte hivernacle, junt amb el sector industrial son els principals emissors, i per tan els principals causants.

La industria de l’automòbil és però un dels motors del sistema tecnoindustrial, els principals productors son la Xina (28,0 milions), UEA (17,7), Japó (5,3), Índia (4,4), Alemanya (3,8)…etc… fins arribar a Burundi que sols en fabrica 44 unitats, el principals fabricants son Toyota Motor Corporation, Volkswagen Group (Volkswagen AG), General Motors Corporation, Hyundai Motor Company, Ford Motor Company. Els fabricants d’automòbils formen un poderós lobby que compra voluntats de governants, de parlaments, de jutges, de votants i de sindicats.

Fer desaparèixer els cotxes de la faç de la terra és doncs una qüestió de supervivència, de supervivència dels humans, dels animals, dels ecosistemes i de la terra, no una qüestió política, ideològica o de planificació.

Dit això, podem denunciar la hipocresia climàtica que s’amaga darrera de les suposades accions en defensa de la qualitat de l’aire urbà, ens referim a les “Zones de Baixes Emissions”, instrument ideat per els governs i el seus tècnics per defugir les sancions de la UE i per realitzar un simulacre d’acció que els permeti anestesiar les possibles protestes dels afectats per la contaminació i per la devastació climàtica.

No ens entretenim en l’eficiència o la ineficiència ambiental de les mesures proposades sinó en dos aspectes menys parlats: el seu impacte sobre el control i el seu impacte social.

El primer, el control social va lligat al desplegament d’una complexa xarxa de càmeres de videovigilància connectada i d’uns sistema de gestió de reconeixement de matrícules (http://negreverd.blogspot.com/2018/03/control-social-versus-contaminacio.htmlhttp://negreverd.blogspot.com/2018/03/control-social-versus-contaminacio.html ).

El segon és més complex i ve lligat a la mobilitat obligada (la mobilitat per anar a currar o a estudiar). De moment la zona de baixes emissions (ZBE) s’implantarà a Barcelona i alguns municipis veïns (tot l’Hospitalet i Sant Adrià i trossos d’Esplugues i Cornellà), però la Generalitat ja amenaça amb noves ZBE.

Concretament una a cada zona d’influència de les ciutats grans de Catalunya (https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/377270/calvet-la-generalitat-aposta-estendre-zones-baixes-emissions-totes-ciutats-grans-catalunya), concretament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona hi ha una dotzena d’ajuntament interessats en fer-ne (dels 36 que la formen).

En aquest marc i esperonats per la “declaració d’emergència climàtica” (https://wp.granollers.cat/eyes/2019/09/20/el-ple-de-lajuntament-aprova-una-mocio-demergencia-climatica/ ) l’ajuntament de Granollers a llençat la proposta de constituir una ZBE al seu territori i al dels seus veïns, Canovelles, les Franqueses i la Roca del Vallès (https://el9nou.cat/valles-oriental/actualitat/zona-baixes-emissions-granollers-proposta/ ).

Aquesta àrea metropolitana de Granollers te un total de total de 107.732 habitants i un total de 75.813 vehicles, per tant te un índex de motorització de 0.7 vehicles per habitants, aquests vehicles no estan, però distribuïts uniformement la Roca i les Franqueses tenen un index lleugerament superior (0.8) al de Granollers i Canovelles (0.7).

D’aquests 4 municipis el que te una renda més baixa és Canovelles menys de 2.000€ per habitant per sota de les altres tres, si mirem el PIB per habitant de més de 16 anys les diferencies son més altes, Granollers el duplica i els altres dos son una mica més del doble.

Hi ha indicadors indirectes de la prosperitat de les comunitats, un és el nombre de titulats universitaris que és també notòriament inferior a Canovelles (7,3%) respecte els altres, la Roca en te forces més (20.1) i Granollers està entremig amb un 17%.

La idea de la ZBE és de limitar l’ús de vehicles vells durant els laborables, la dependència de l’us del vehicle es pot avaluar amb el grau d’autocontenció, que és la població ocupada que resideix i treballa al municipi respecte el total de població ocupada del municipi que indica el nombre relatiu de persones que treballen al mateix municipi (i que per tant tenen una baixa dependència de mitjans de transport), aquí la situació és semblant, Canovelles és un municipi amb una baixa autocontenció (sols un 26,6% de la població ocupada viu i treballa al municipi), mentre que Granollers te una alta autocontenció (40.7%), els altres dos municipis són també més autocontinguts (els dos als voltants del 35%).

Els desplaçaments obligats (treball o estudi) dins la futura ZBE de Granollers dels treballadors de Canovelles és també més alta, un 40% de la població activa sur de Canovelles amb destí a la ZBE, mentre que a Granollers és sols del 23%, la dels altres dos pobles està al voltant del 30%.

Sobre qui cau el pes de la futura ZBE de Granollers?

Evidentment sobre la població amb menys renda, amb menys estudis i amb un biaix immigrant.

Volen rebaixar la circulació de vehicles?

Doncs llavors les mesures les hauran d’aplicar d’una altra manera, fet així és sols un sistema de promoció de l’adquisició de vehicles nous.

Les ZBE són una mostra d’hipocresia climàtica i ambiental, no sols fa caure tot l’esforç sobre els més dèbils, sinó que no esta garantida la seva efectivitat, donat un possible rebot en l’adquisició de vehicles nous.

http://negreverd.blogspot.com/

SALUT I BON VIATGE

Share

TRABAJADOR DEL TAXI MUERE DEGOLLADO

Un trabajador taxista de 59 años ha muerto degollado a primera hora de esta madrugada en Alcalá de Henares, un crimen en el que todo apunta que fue un robo. José Luis Espada Morales, a quien sus amigos llamaban Pepe, también recibió varias cuchilladas en el tórax.

Según los primeros indicios, Pepe, que llevaba aproximadamente un año al volante, tomó a un cliente, que se subió en el asiento trasero y, cuando ya tenía el cinturón de seguridad puesto, fue agredido por detrás, presuntamente, para robarle. El interior del vehículo estaba bastante revuelto. En estos momentos, se desconoce el botín que podría haberse llevado el individuo, pero se presume que era exiguo, al supuestamente haber empezado hacía poco su jornada laboral.

El arma ha sido localizada en los bajos de un coche, que podría tener las huellas, tras analizar parte del trayecto del taxi con las cámaras de videovigilancia.

El taxista intentó defenderse como pudo, habida cuenta de las distintas lesiones por arma blanca inciso-contusas que también presentaba en sus manos. El asesino se marchó sin prestarle aydua y fue, en principio, un compañero del taxi quien dio el aviso.

Media hora muerto

La principal hipótesis es que llevaba una media hora o, a lo sumo, una hora cuando el 112 recibió el aviso, a las 00.40 horas. Los sanitarios del Summa-112, que se traslaron rápidamente en una UVI móvil, se lo encontraron sentado al volante, con el cinturón de seguridad aún puesto y no pudieron más que certificar el óbito, informa Emergencias 112 Comunidad de Madrid. Avisó un compañero que vio el vehículo en medio de la calzada y con la puerta abierta.

La víctima pertenecía a Alcalá Radio Taxi, a la que están asociados 70 vehículos. Siempre hacía el turno de noche y se trata de una zona muy tranquila, aunque con bastantes calles estrechas por las que el asesino o asesino pudieron huir. No era el titular del coche y por lo tanto se piensa que trabajaba como asalariado. Se está comprobando a qué hora empezó la jornada laboral y qué servicios previos realizó la noche, aunque por las circunstancias se sospecha que el asesino no lo solicitó por emisora. Se recaban también perfiles de delincuentes locales habituales por robos con violencia, informan fuentes del caso.

El crimen se produjo en una zona de casas bajas del centro de Alcalá de Henares.

Se había dedicado a la enseñanza

El sector del taxi, que cuenta con cerca de 16.000 licencias en la Comunidad de Madrid, está completamente consternado. Los compañeros del gremio se han concentrado la mañana de este martes en la plaza de Cervantes de la ciudad complutense para recordar a Pepe. Además, ha habido un minuto de silencio junto al Ayuntamiento.

Los taxistas coinciden en que no se trata de una zona conflictiva ni suelen tener problemas de atracos en los últimos tiempos. Lo que sí parece es que el autor buscó que le llevara a esa área tranquila para cometer su crimen y tener cuantos menos testigos mejor. Hacía ya bastantes años que no se producía un crimen de estas características entre ellos.

El trabajador era abuelo y se cree que residía en el mismo Alcalá. Antes de ser taxista se había dedicado a la enseñanza y también había tenido un negocio local.

Nuestro mas sentido pésame a la familia del compañero asesinado.

SALUT Y BUEN VIAJE

Share

SETMANA DE DEBATS SOBRE LA MOBILITAT, LA NOCIVITAT DEL COTXE, EL VEHICLE ELÈCTRIC, ZONA DE BAIXES EMISSIONS

La mobilitat, tant la pública com la privada te una característica comuna vers on ens movem, si mirem les dades disponibles de les enquestes de mobilitat, la major part dels desplaçaments son per anar vers la explotació laboral i per anar vers la explotació comercial a través del consum.
La mobilitat lliure, el vagabundejar nòmada per els propis interessos, o senzillament per plaer no comercial (el turisme està fortament comercialitzat) és residual o inexistent.
La mobilitat és una alienació més que hem d’afegir al sac, però és una alienació que te molts biaixos, com a mínim tres, encara que en poden ser més (suposo).

1.-Un biaix de nocivitat: el motor tèrmic d’explosió són la principal font de toxicitat a les nostres vides, la contaminació produïda per els cotxes produeix milers de morts cada any.

2.-Un biaix de classe: sols hi ha bona comunicació als llocs on es pot generar profit, les persones expulsades per l’especulació vers la perifèria no disposen de transport públic eficient hi han de dependre dels cotxes, la Zona de baixes emissions fa caure tot el pes sobre els treballadors autònoms més desfavorits econòmicament…

3.-Els sistemes de “smart mobilitat” són en realitat captadors de dades, dades d’on s’aparca, dades de per on es circula, dades dels desplaçaments en transport públic…

De tot això i de totes les falses alternatives com el cotxe elèctric en parlarem aquest dimarts 18/11/2019 a les 19:30 a CSO Mayday, Passatge Sant Bernat 9, al raval, prop de la Plaça Castella i la Plaça Terenci Moix.

Dilluns 18 a les 17:30 projecció del documental COWSPIRACY i debar sobre el tema a Can Vies jocs Florals num.42 barri de Sants, mira també http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/529158

SALUT I BON VIATGE

Share