SETMANA DE DEBATS SOBRE LA MOBILITAT, LA NOCIVITAT DEL COTXE, EL VEHICLE ELÈCTRIC, ZONA DE BAIXES EMISSIONS

La mobilitat, tant la pública com la privada te una característica comuna vers on ens movem, si mirem les dades disponibles de les enquestes de mobilitat, la major part dels desplaçaments son per anar vers la explotació laboral i per anar vers la explotació comercial a través del consum.
La mobilitat lliure, el vagabundejar nòmada per els propis interessos, o senzillament per plaer no comercial (el turisme està fortament comercialitzat) és residual o inexistent.
La mobilitat és una alienació més que hem d’afegir al sac, però és una alienació que te molts biaixos, com a mínim tres, encara que en poden ser més (suposo).

1.-Un biaix de nocivitat: el motor tèrmic d’explosió són la principal font de toxicitat a les nostres vides, la contaminació produïda per els cotxes produeix milers de morts cada any.

2.-Un biaix de classe: sols hi ha bona comunicació als llocs on es pot generar profit, les persones expulsades per l’especulació vers la perifèria no disposen de transport públic eficient hi han de dependre dels cotxes, la Zona de baixes emissions fa caure tot el pes sobre els treballadors autònoms més desfavorits econòmicament…

3.-Els sistemes de “smart mobilitat” són en realitat captadors de dades, dades d’on s’aparca, dades de per on es circula, dades dels desplaçaments en transport públic…

De tot això i de totes les falses alternatives com el cotxe elèctric en parlarem aquest dimarts 18/11/2019 a les 19:30 a CSO Mayday, Passatge Sant Bernat 9, al raval, prop de la Plaça Castella i la Plaça Terenci Moix.

Dilluns 18 a les 17:30 projecció del documental COWSPIRACY i debar sobre el tema a Can Vies jocs Florals num.42 barri de Sants, mira també http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/529158

SALUT I BON VIATGE

Share