CONTRA EL CONGRÉS MUNDIAL DEL MÒBIL (Barcelona març de 2015)

rjnm9hpweejijgvmn6nx

En breu, del 2 al 5 de març, tornarà a Barcelona la confraria dels vampirs de les comunicacions, tornarà el Congrés Mundial dels Mòbils (MWCB), tornaran les empreses i els empresaris, els especuladors, els tecnòlegs i els acadèmics. A fer negocis i a fer veure que intercanvien coneixements i fan avançar al mon capa la plenitud.

L’any passat el van visitar 85.000 professionals (d’ells 4.500 directius), l’event va ser cobert per 3.400 periodistes acreditats, van venir 1.700 expositors, la fira ocupava 94.000 m2 i diuen que va deixar a la ciutat 397 milions d’euros de benefici i que va generar 12.361 llocs de treball (precaris, però llocs de treball finalment).

En aquesta nova edició del MWCB ja hi ha inscrits 1.900 expositors i la superfície total a ocupar és ja de 98.000 m2. Algunes projeccions situen els beneficis que reportarà a la ciutat en un 440 milions d’euros, de fet des de la seva primera edició a Barcelona, el 2006, fins la fira de 2014 diuen que ha generat 2.500 milions d’euros.

La tecnologia de la mobilitat, més enllà de la telefonia, és un gran negoci, de fet suposa ja un 3% del PIB mundial, el MWCB està promogut de fet per la GSMA una associació de més de 1.000 operadors i d’empreses del “ecosistema mòbil” que constitueixen un poderosíssim loby que imposa als estats polítiques d’infrastructures, de preus i fiscals.

Però la mobilitat no és sols un gran negoci, és moltes coses més: és un instrument de control social, una màquina de consumir recursos (energètics i materials), una eina per destruir la nostra salut i les nostres relacions socials .

Els temes de fons que es tractaran al congrés van molt més enllà d’un negoci de “telèfons”, es parlarà, es faran negocis i es decidiran (perquè ells decideixen) moltes coses al voltant de l’internet dels objectes, dels “wereables” (ens posem sensors connectats nosaltres mateixos), dels nous protocols de la xarxa, el LTE Advanced i sobretot la telefonia G5… També posen molta atenció a la M-Healt (sanitat mòbil) i a la smart city.

L’impacte de les tecnologies mòbils sobre la nostra vida quotidiana no ha fet més que començar i la batalla dels taxistes contra UBER n’és solament  una primera escaramussa , les tecnologies mòbils estan canviant ara mateix les nostres maneres de treballar i de viure… i les maneres d’explotar-nos i de controlar-nos.

El MWCB dona per molt, perquè allà es decideixen i es dissenyen moltes coses que ens afecten, en aquest fòrum i a d’altres semblants es preparen els elements d’una nova manera de dominar, d’una nova dominació. Una dominació ubiqua i autoacceptada.

PER UN MON LLIURE I SALVATGE!!!.

http://negreverd.blogspot.com.es/

SALUT I BON VIATGE

Share