STAY SHARP vol 1

Aquest magnífic LP recopilatori de SKA es de l´any 1993 amb el millor de l’escena internacional, encara que gairebé hauria de dir europea, ja que només hi ha un grup de fora del vell continent. Així ens trobem amb grups d’Holanda (Mr Review), Anglaterra (100 Men, The New Apollo 7, Intensified i Red London), Espanya (Malarians i Banana Boats), França (Skarface i Verska Vis,), Alemanya (No Sports , Messer Banzani), Austràlia (Special Brew).

Com podreu apreciar, predomina l’ska barrejat amb new wave continuant el llegat dels grups de 2 Tone, encara que no falten alguns exemples de ska clàssic i fins i tot un reggae, la versió que es marquen Xarxa London (clàssics del punk oi! Anglès) d’un dels hits de Jimmy Cliff. L’artefacte el van treure Potencial Hardcore i SHARP Castella, i està acompanyat per un complet llibret amb informació sobre els grups i l’associació SHARP, ja sabeu, skinheads contra els prejudicis racials, anem a recordar que és el moviment SHARP.

Al començament dels 80s el “renaixement” dels skinheads a Anglaterra anava en aquest augment que va començar a expandir-se per tot el globus, aquests skins mantenien molta de les arrels del moviment original només que van adoptar el punk més realista de les bandes latents i carrer com la seva musica predilecta, el que després es va conèixer com Oi! music.


En aquest moment el Regne Unit vivia una crisi econòmica que el submergia en la depressió, es perdien dia a dia llocs d’ocupació i havia problemes habitacionals tot per la mala administració Tatcher, molts van treure profit d’això i de la guerra de Malvines i van començar a captar skinheads per als seus partits d’ultradreta, no era dificil, la imatge dura i conservadora del skin, l’amor per la violència i el poc cervell portar a engrossir les files primer del British Movement i després del National Front els que van donar suport a bandes de musica Oi! amb idees racistes i xenòfobes.

En altres latituds on havien importat el skinhead sucedian coses molt diferents en un començament, a cada país se li donava un toc diferent d’acord als costums, per exemple als Estats Units el futbol no és la mateixa passió que a Anglaterra, igual q les bandes d’Oi! music, pel que era comú veure skins en recitals i bandes de Hardcore. Però el sentiment de pertinença, el patriotisme i lluir cada un amb orgull la seva bandera no canvi enlloc del globus, principalment als Estats Units l’escena anava creixent al ritme del hardcore cada vegada hi havia més pelats i amb el creixement també van aparèixer alguns ” vicis “portats de l’altre costat de l’Atlàntic, el racisme i la xenofòbia.


  En un moment els skins nord-americans van estar en la mateixa cruïlla que els britanics, es van veure dividits pel racisme i la intolerància va ser quan el 1988 un grup de skins van formar una AGRUPACION no ORGANITZACIÓ, anomenada SHARP cansats de veure involucrats i difamats pels nazis van prendre el clàssic logotip de Trojan Records (res millor per demostrar la seva admiració per la cultura negra) i van començar a difondre la veritable imatge del skinhead. Després aquesta mateixa idea va ser adoptada per Roddy Moreno i portada al Regne Unit.

El moviment SHARP va sorgir per recuperar els orígens de la manipulada cultura Shinhead, un cultara pacifista i multiracial originària de la música SKA de Jamaica.
Skhinhead recorda els teus origens.

Aquest recopilatori antifeixistes i antiracista está dedicat a Guillem Agulló i Salvador, assassinat a Castelló per un grup de feixistes l’any 1993.

1 Mr. Review – One Way Ticket
2 100 Men – Hungry in Dun Loghaire
3 The New Apollo 7 – Mr. Policeman
4 Malarians – The Fugitive
5 Skarface – Blue Mood
6 No Sports – Stay Rude Stay Rebel (live)
7 Verska Vis – Ego te Batisto (live)
8 Special Brew – Nr. 1 Cult
9 Banana Boats – Marihuana
10 Messer Banzani – Zentis
11 Intensified – Dictator
12 Red London – The Harder They Come

 Aquest disc dedicat a tots els racistes del taxi.

DESCARREGAR:
http://www.mediafire.com/?m3mzmybmimw

SALUT I BON VIATGE.

Share