TAXIS EN LLOC D´AMBULANCIES

La vaga de transport sanitari obliga a recórrer a aquesta via per traslladar 4 malalts de l’Arnau al Santa Maria.

LLEIDA.- El departament de Salut es va veure obligat ahir a recórrer al servei de taxis per transportar tres malalts ingressats a l’Arnau de Vilanova que havien de ser traslladats a l’Hospital de Santa Maria, ja que la vaga del servei de transport sanitari no urgent va impedir utilitzar les ambulàncies, segons la informació facilitada a aquest diari per fonts de la conselleria. Així mateix, a última hora de la tarda, estava previst recórrer de nou a un taxi per materialitzar el trasllat d’una altra pacient entre els dos centres.
Al marge d’aquests quatre casos, entre dijous i ahir deu pacients més es van veure obligats a utilitzar un vehicle particular o bé un taxi per tornar al seu domicili després de ser atesos en aquests hospitals, tot i que eren usuaris del servei de transport sanitari no urgent.
La vaga, a la qual estava convocat el personal de les ambulàncies programades, va començar dimarts i va finalitzar ahir. Durant aquests quatre dies, grups de treballadors i representants sindicals han format piquets per informar sobre l’aturada i impedir que es portés a terme qualsevol servei de transport sanitari que no fos urgent. En aquest sentit, algunes fonts van atribuir a la seua actuació el fet que l’Arnau i el Santa Maria hagin hagut de recórrer a taxis per traslladar pacients entre els dos hospitals.
S’ha d’assenyalar que els sindicats van convocar l’aturada per protestar per les retallades que Salut aplicarà en aquest sector. Els dirigents sindicals afirmen que els ajustos pressupostaris comportaran una reducció de 93 hores al dia del servei del transport sanitari urgent a la província de Lleida, mesura que provocarà que el temps mitjà de resposta d’una ambulància davant d’una emergència augmenti entre 20 i 50 minuts. A més, mantenen que la dotació del transport no urgent registrarà una retallada del 12 per cent, cosa que podria comportar l’acomiadament de 26 treballadors. Els sindicats també han convocat una vaga del transport urgent a partir de dimarts i tenen previst consultar els empleats de les ambulàncies programades sobre la possibilitat de convocar una nova aturada de quinze dies al mes de setembre.

SALUT I BON VIATGE.
Share