EGIPTE , ARA LES FIQUEN EN TAXI I SE LES ENPORTEN

EGIPTE – La denúncia és formal i molt greu, i dóna idea que l’anomenada «primavera democràtica» dels països àrabs deixa molt a desitjar.
Des de l’any 2009 han estat segrestades a Egipte vuit-centes dones cristianes coptes, a les que els seus raptors obliguen a convertir-se al islam. “I aquest nombre ha anat en augment des de la revolució de febrer”, afirma Jean Maher, president de la Unió Egípcia per als Drets Humans, d’influència francesa.
Ho va explicar durant una compareixença davant la comissió que vigila el compliment dels acords d’Hèlsinki de 1976 al voltant de la democràcia i els drets humans. També es va escoltar la veu de Michele Clark, professora de Relacions Internacionals a la Universitat George Washington, que va confirmar que aquests casos “no són incidents aïllats”, i que ja van començar a conèixer el 2007, encara que llavors no es va fer res.
Ara les famílies de les víctimes s’estan organitzant per defensar-se, perquè la cosa va a pitjor: “Abans de la revolució”, va dir Maher, “els segrestadors ‘almenys’ de ser ‘seduir’ a les dones abans de raptar, ara senzillament les fiquen en un taxi i se les emporten “.
Aquesta tasca criminal, va explicar Clark, es veu facilitada perquè les dones cristianes, en no portar vel, són més fàcilment identificables. Algunes, de fet, amb prou feines surten al carrer per aquest motiu.
I res d’això seria possible si no fos per la passivitat de la policia. Maher i Clark van destacar que “dotzenes de famílies estan denunciant i són maltractades per la policia”, per la qual cosa consideren que l’ajuda internacional a la revolució egípcia no ha de ser incondicional, sinó vinculada a la resolució de problemes com aquest “.

SALUT I BON VIATGE.

Share