DETINGUT UN TAXISTA “PIRATA” ACUSAT DE TRES ASSASSINATS A POLÒNIA

EIVISSA – L’arrestat està implicat en la mort violenta de la seva mare, el seu padrastre i un veí.

La Guàrdia Civil va detenir el cap de setmana a l’illa a un home que treballava com a taxista ‘pirata’, que està acusat de tràfic de drogues i al qual se’l relaciona amb tres assassinats a Polònia. L’arrestat és el polonès Radoslaw Szymon W., de 29 anys d’edat. Estava en situació de recerca i captura al seu país natal per acabar amb la vida de la seva mare, del seu padrastre i d’un veí el passat mes d’abril, segons la informació facilitada per la Guàrdia Civil i la recollida de fonts judicials.
La policia polonesa buscava des de fa cinc mesos a Szymon, que s’enfrontarà a una petició de condemna a cadena perpètua quan sigui extradit a aquest país, segons ha pogut saber aquest diari.
Ahir va declarar al jutjat de guàrdia, el d’Instrucció número 3, i va ingressar a la presó provisional sense fiança. En la seva declaració, en polonès, amb ajuda d’una intèrpret, va admetre que exercia tasques d’intermediari en el tràfic de drogues a petita escala. Per a això utilitzava el vehicle que havia llogat, al seu nom, i amb el qual exercia l’activitat de transport il.legal, segons fonts de la investigació.
Szymon va dir que no parlava ni entenia espanyol però es va portar una gran sorpresa quan el van informar, en castellà, que estava sent buscat per tres assassinats a Polònia.
Ara complirà a Eivissa la pena que se li imposi pel delicte de tràfic de drogues i després serà probablement extradit a Polònia, segons fonts judicials.
El cas està sota secret de sumari però aquest diari ha pogut saber que l’arrestat exercia el seu treball com a taxista ‘pirata’ sobretot a la zona de Platja d’en Bossa. Pel que sembla, venia droga al detall (detall) als clients que pujaven al seu cotxe o la portava per encàrrec als nostres clients la demanaven.
«Aprofitant els nombrosos desplaçaments que feia per l’illa amb el seu vehicle facilitava estupefaents a persones que contactaven prèviament amb ell», va informar ahir la Guàrdia Civil. Els agents van trobar diverses drogues amagades a l’interior del cotxe, encara que l’institut armat no ha precisat de quina estupefaents es tracta ni les quantitats.
Els agents acusen Szymon d’un delicte contra la salut pública pel tràfic de drogues i també van informar ahir de la circumstància que estava reclamat a Polònia per la seva possible relació amb la mort violenta de tres persones i per tinença il.lícita d’armes, també en aquest país. L’operació, anomenada Badana per la Guàrdia Civil de Sant Antoni, continua oberta i no es descarten més detencions.

SALUT I BON VIATGE.

Share