LA FACTURACIÓ DELS TAXIS BAIXA UN 50% EN ELS TRES ÚLTIMS ANYS

TARRAGONA – Els conductors treballen 15 hores al dia per arribar a final de mes. Alguns s’han buscat una feina addicional.
El negoci del taxi a la província ha baixat un 50% en els tres últims anys, fonamentalment per efecte de la crisi. Els responsables del gremi a Tarragona reconeixen passar per un moment extremadament delicat. Treure un sou al mes s’ha convertit en tota una odissea, només al abastable a força d’augmentar les hores de treball.
La major part de conductors realitzen jornades laborals de 14 o 15 hores, de les quals només unes tres són de treball real, és a dir, de conducció. La resta són esperes. «Molts dies t’has de quedar dues o tres hores més fins a fer la recaptació. Hi ha gent que està 18 hores. Si abans a la parada trigaves 15 minuts a agafar al següent viatger, ara igual t’has d’esperar dues hores. Estàs molt de temps, però condueixes molt poc », explica José Manuel Ramírez, de l’Associació de Radiotaxi a Cambrils. «Aquesta ha estat sempre una professió de fer hores però abans amb 10 et guanyaves la vida i ara has de fer 15. Igual t’has d’esperar una hora i mitja a la parada », explica Sergi Marquès, representant del sector a Tarragona ciutat.

‘Ho estem passant malament’
Joaquim Olivé, president provincial, confirma el descens: «Ja portem anys arrossegant la crisi. Aproximadament el negoci ha baixat fins a un 50% en els tres últims anys. Ho estem passant molt malament. Estem en uns números ajustadíssims que poden fer que alguns acabin renunciant. Les despeses segueixen pujant i la gent que agafa el taxi cada vegada és menys ».
«La gent no té diners i el taxi no deixa de ser una mica de luxe, alguna cosa per tenir comoditat i això és el primer que se suprimeix. Només fem els viatges imprescindibles », explica Ramírez des de Cambrils.
El sector del taxi confiava que el volum de negoci repuntar mínimament durant l’estiu, cosa que no ha succeït. «Aquí vivmos molt del turisme, però fins i tot la Costa Daurada ha fallat aquesta vegada. Hem aguantat una mica per la gran quantitat de turistes russos, que ha suposat un lleuger alleujament », explica Olivé. «Ha estat un estiu molt fluix. Ens han salvat els russos », admet Marquès.
Diversos són els factors de la debacle. «El gasoil torna a estar a uns nivells altíssims. A això s’afegeix l’assegurança del cotxe, les despeses de la central o la ITV », enumera Olivé. I Marquès afegeix: «Tot val molt: el radiotaxi, la seguretat social o el manteniment del vehicle. Estar tot un dia amb el taxi et suposa, d’entrada, una despesa de 50 euros ». I, a més, els autònoms. «Paguem 254 euros al mes però a partir dels 50 anys són gairebé 500 per poder cotitzar més», diu Marquès.

La Costa Daurada, igual
Ramírez coneix bé la Costa Daurada: «Hem baixat un 40% en els últims anys. El normal a l’estiu era posar més conductors per cobrir el servei durant les 24 hores. Aquesta vegada ho hem fet un mes sol, i no tots els conductors. La competència dels busos urbans i interurbans nocturns també ha influït. «Nosaltres no estem subvencionats però ells sí», es queixa Marquès.
La situació dels taxistes tarragonins s’equipara a la que viu el sector a nivell estatal, on també ha vist reduït la seva facturació a la meitat. Per contrarestar el descens dels ingressos, en algunes províncies espanyoles es plantegen la possibilitat de pujar les tarifes.
Tarragona destaca com una de les capitals amb el preu més alt, segons els estudis que realitza Facua, cosa que el gremi matisa: «Aquest balanç és sobre capitals de província, però després hi ha moltes ciutats com Calella o Figueres on la baixada de bandera és dos o tres euros superior. Aquí a la província tots tenim la mateixa tarifa, el que passa és que després carreguen contra Tarragona. Els preus a Barcelona són més barats perquè sempre estàs pujant i baixant gent. Aquí, si vas a Campclar a deixar a algú, tornes de buit ».
Davant la conjuntura negativa, molts opten per buscar ingressos addicionals. «A Tarragona un 15% de conductors s’han buscat un segon treball. Al millor al matí estan amb el taxi ia la tarda fan una altra cosa »,

SALUT I BON VIATGE.

Share