EL TAXI ES MOU PER BUSCAR UNA SORTIDA UNITÀRIA A LA CRISI

STAC i UTAM convoquen al sector per a mitjans de novembre.

L’IMT assegura que tindrà en compte el resultat i que no farà res «sense consens».

Els xofers de BCN podran decidir si el sector necessita ajustar l’oferta i la demanda.

Quan els representants d’un col · lectiu no aconsegueixen llimar asprors per assolir una decisió que beneficiï a tots, el millor és deixar que els implicats directes prenguin la paraula i es mullin per modelar el seu propi futur. En el sector del taxi, amb una facturació que ha baixat entre el 15% i el 30% en els últims dos anys, és urgent prendre mesures al marge de l’etern conflicte d’interessos entre les diferents organitzacions que parlen en nom del sector de manera desigual. Ara, a través d’una consulta que es celebrarà els dies 12 i 13 de novembre, seran els xofers propietaris d’una llicència que decidiran quins aspectes del seu treball han de canviar per remuntar el vol.
L’usuari del taxi podria preguntar-se, amb raó, com pot beneficiar un assumpte tan intern de la professió. L’objectiu últim de la consulta és treure cotxes del carrer en un moment en què hi ha molta menys demanda per al mateix nombre de taxistes. Potser només sigui una millora en l’estat d’ànim de qui condueix al costat del taxímetre, però suposa també unificar criteris per primera vegada en anys. I el que és més important, podria crear un precedent de cara a futures decisions, com la supressió de suplements o la ràpida aprovació de taxis de set places.
Al cap ia la fi, un taxista content és un taxista que dóna millor servei. I qui sap, amb una facturació acceptable en mesos venidors, potser les tarifes no pugin com ho faran el 2012 (+2,9%).

ADMINISTRACIÓ ATEMPTA

L’Institut Metropolità del Taxi (IMT) assegurava ahir, a través d’un portaveu, que estarà «molt atent» al resultat de la consulta. «El tema de la regulació horària és una de les mesures que estem contemplant, però ens preocupa que en altres ciutats que l’han aplicat hagin tingut problemes tècnics. Tenim clar que triarem l’opció tècnicament més viable », concretaven les mateixes fonts. L’IMT no només estarà atent a la consulta, organitzada pel Stac i la Utama, sinó que no prendrà cap decisió «sense abans consensuar amb tot el sector».
Els taxistes podran exercir el dret a vot en FIRATAXI (Fira de Barcelona) i a la T-1 de l’aeroport.

SALUT I BON VIATGE.

Share