ELS TAXIS DE BARCELONA ENTRE ELS MILLORS D’EUROPA

Un estudi del RACC assenyala que, tot i la bona puntuació, haurien de millorar el seu nivell d’anglès i exercir millor com «guies turístics»
Un estudi realitzat pel RACC i altres clubs d’automòbils europeus ha revelat que els taxis barcelonins són els que presten el millor servei de tot Europa. Barcelona va haver de competir amb altres 22 grans ciutats com Lisboa, París, Roma, Milà, Viena, Munic i Oslo, entre d’altres.
Els taxistes van estar sota la vigilància i control d’inspectors camuflats i disposats amb un GPS per averigurar si la ruta presa era la més econòmica, o si per contra es volien fer els despistats per pujar el cost del trajecte. Una altra de les categories d’avaluació que havien de seguir aquests «mystery shopper» amb aparença d’homes de negocis era si el conductor era amable o si tenia la capacitat de recomanar algun restaurant a la ciutat. Aquesta avaluació equivalia al 40 per cent de la nota final, mentre que un altre 40 per cert es centrava en l’avaluació de la ruta presa o si s’havien comès infraccions. El 20 per cent restant estava dedicat a la inspecció del vehicle.
Els trajectes estaven ja fixats prèviament, basats en els típics viatges d’un home de negocis, com poden ser els desplaçaments des d’estacions de tren a l’aeroport o del recinte firal a l’hotel, gairebé sempre entre cinc i set quilòmetres. Però també van fer viatges més curts, com cap a alguna de les atraccions turístiques principals des de l’hotel oa restaurants de la zona.
A Barcelona, ​​que va ser qualificada d’excel · lent en la majoria dels seus trajectes, el segueixen de prop els viatges a Munic i Colònia. Però Ljubljana, a Eslovènia, s’emporta la pitjor part i cap dels seus recorreguts va aconseguir ni tan sols un aprovat ras. El pitjor trajecte, però, va ser registrat a Roma, amb un taxista que es va perdre dues vegades i pel que sembla no anava correctament endreçat.
Malgrat haver estat qualificats com els millors, els taxistes barcelonins haurien de millorar el seu nivell d’anglès i exercir millor com «guies turístics» i donar el rebut adequadament.
A l’hora de pagar, el sistema tarifari dels taxis a les ciutats suïsses de Zuric i Ginebra és el més cars, mentre que els viatges més econòmics són els realitzats a Lisboa. Les ciutats espanyoles dins d’aquest estudi, Barcelona i Madrid, no han destacat per les seves tarifes altes, sinó que se situen en el tercer i quart lloc a la cua només per sota de Lisboa i Zabreg.

SALUT I BON VIATGE.

Share