ELS TAXIS IL.LEGALS “PRENEN” LA COSTA A L´INICI DE LA TEMPORADA

 La presència de taxis que treballen fora de la legalitat ha crescut cada vegada més des de l’inici de la crisi econòmica.

CAMBRILS. DIARI DE TARRAGONA. MÒNICA JUST. – L’existència de taxis il · legals sempre ha preocupat als conductors amb llicència. Però en els últims anys aquesta problemàtica s’ha agreujat fins al punt d’esdevenir una de les grans culpables de la crisi que travessa el sector.
Ara, amb l’inici de la temporada turística, la presència de taxis que no compleixen amb la normativa ha començat a prendre les poblacions de costa, una pràctica que s’ha incrementat en els últims anys i que ha generat un gran malestar entre els taxistes. «Estem molt preocupats. La Policia Local i els Mossos d’Esquadra ens ajuden, però és molt difícil trobar una solució al problema, perquè el volum de treball ha baixat mentre que la pirateria ha anat augmentant cada vegada més ». D’aquesta manera es manifesta José Manuel Ramírez, president de l’associació Ràdio Taxi Cambrils, que lamenta que la seva situació es troba en un moment especialment delicat.
El problema es concentra en els municipis més turístics però també té una gran incidència a l’Aeroport de Reus o l’estació de l’AVE, tal com assenyalen fonts de la Policia Local de Salou. I és que els clients solen ser persones estrangeres que desconeixen l’idioma i el funcionament de la xarxa de transports de la zona.
En aquest sentit, els conductors asseguren que els infractors acostumen a ser sempre els mateixos i que a ells no els costa molt identificar-los. «Normalment utilitzen furgonetes grans amb vidres foscos, i la majoria són russos», assegura José Manuel Ramírez.

A la porta de l’hotel
Els taxistes que compleixen amb la normativa saben que és difícil, o pràcticament impossible, eradicar aquesta pràctica, de manera que tenen les seves pròpies mesures dissuasòries: es posen a la porta dels hotels, i això fa que en algun cas canviïn d’idea i decideixin fer marxa enrere.
Però un fet que els indigna especialment és el fet que en alguns casos hagin fins i tot arribat a acords amb empleats d’hotels, càmpings o altres establiments, perquè els cridin a ells a canvi de comissions. «Això és indignant. Devaluen el nostre treball i fan que la nostra pròpia crisi sigui cada vegada més greu », lamenta un taxista de Salou que augura un estiu complicat.
Els agents policials recorden que les tarifes que ofereixen aquests taxis que treballen fora de la llei solen ser inferiors a les habituals, i saben que aquestes pràctiques desvirtuen la professió. Precisament en aquest sentit, un dels objectius del Pla d’Estratègia Municipal de Cambrils és la lluita contra els taxis il · legals. I és que, segons explica el cap de la Policia Local, el sotsinspector Josep Muñoz, aquesta és una de les peticions que reben any rere any des del Consell Consultiu de Seguretat. Es tracta d’un ens representat per associacions de veïns i de professionals, i en la qual es debat sobre les necessitats del municipi.
Sigui com sigui, la qüestió és que els taxistes estan molt preocupats perquè aquest intrusisme es suma a la crisi que els apressa des de fa ja massa añys.Sense això, els agents de les policies locals i els Mossos d’Esquadra coordinen els seus esforços per tractar de posar fi a aquesta problemàtica.

SALUT I BON VIATGE.

Share