EL TRASPÀS DE LLICÈNCIES DE TAXI, PARALITZAT PER CULPA DE LA CRISI

JOAN MORALES – Alguns taxistes de Reus es veuen obligats a esperar a jubilar davant les dificultats per traspassar les seves llicències.

El sector del taxi no s’escapa del delicat moment econòmic que travessa el país. Després d’un hivern fluix està a punt de tancar una temporada d’estiu que «ha estat dolenta, pitjor que la de l’any passat. Però si no hagués estat per la presència de turistes russos estaríem parlant d’una temporada pèssima », assegura el president de l’Agrupació de Taxis de Reus, Joaquim Olivé.

Davant aquest panorama, els taxistes de la capital del Baix Camp preveuen un hivern bastant complicat per al sector, tot i que l’aeroport sí que tindrà vols comercials aquest any. «Hi ha companys que podrien jubilar però no ho fan perquè no troben a ningú per vendre la seva llicència», explica Joaquim Olivé. El president de l’Agrupació de Taxis de Reus comenta que «abans, a l’estiu, treballàvem més amb turisme d’altres països i, fins i tot, nacional. Però ara depenem del rus ».

A l’hora d’analitzar la delicada situació que viu el sector del taxi, el seu president planteja un parell de qüestions «que no acabo d’entendre. D’una banda, és incomprensible que molts turistes que vénen a passar les seves vacances la Costa Daurada aterrin a Barcelona, ​​tenint nosaltres un Aeroport. D’altra banda, l’estació de l’AVE està molt desaprofitada i molts d’aquests turistes podrien venir de Barcelona al Camp de Tarragona en AVE ».

Encara que, a partir de demà, l’IVA del sector del taxi passarà del 8% al 10%, el president de l’Agrupació de Taxis de Reus confirma que els usuaris de la comarca del Baix Camp no ho notaran en les seves butxaques. Olivé va avançar que «l’augment de l’IVA no repercutirà en els nostres clients, perquè ho assumirem nosaltres i les tarifes no es tocaran. No estan les coses per pujar preus i marejar a la gent ». / Diari de Tarragona.

SALUT I BON VIATGE.

Share