PARÍS PROHIBEIX COMPARTIR TRAJECTES AMB UBER

9aec93564d35f1a4649ef067e2e8837276452ae76c452893d324b7363c9e9a4a

RAFAEL POCH Corresponsal. París

El sistema UberPOP, que organitza a través d’una plataforma d’internet el cotxe compartit de pagament posant en contacte conductors ocasionals i passatgers potencials, quedarà taxativament prohibit a partir del primer de gener, va anunciar un portaveu del ministeri de l’Interior francès. “Qualsevol que organitzi aquest esquema amb gent que no és taxista podrà ser castigat amb fins a dos anys de presó i 300.000 euros de multa”, va dir el portaveu, Pierre-Henry Brandet.

La seva enèrgica declaració, a primera hora del matí, no va aconseguir aturar la protesta dels taxistes parisencs, que ahir van complicar sobre manera el trànsit del cinturó de ronda de la capital i en tres autopistes més que conflueixen a la ciutat. El sistema ja està prohibit a països com Holanda, Anglaterra i Espanya, però reclama tenir 160.000 usuaris a França i ha estat objecte de lluites judicials que no han aclarit el plet. Divendres, el tribunal de comerç es va declarar incompetent per tornar a prohibir-ho, amb la qual cosa, tot i ser il·legal, el negoci podia mantenir-se en una situació indeterminada.

La protesta dels taxistes va ser la tercera de l’any. El sistema també funciona en ciutats com Bordeus, Niça, Lió i Lilla, és difícil de controlar i l’empresa americana que el sustenta ha demostrat estar ben disposada a pledejar. El cas avança en el que pot convertir-se Europa quan la UE se sotmeti al tractat de lliure comerç que està negociant amb insolent nocturnitat amb els Estats Units i en el qual les multinacionals reben el dret de processar els estats quan les lleis estatals s’oposin als seus negocis. “Autoritzar UberPOP és deixar a la cuneta a 57.000 taxistes francesos i amb ells les seves famílies, i això no ho permetrem”, anuncia el president de l’Associació Taxi de France, Ibrahima Sylla. “Es tracta de dir no a la injustícia i no a la feina il·legal”, assenyalava la Federació de Taxis Independents de París en un missatge penjat ahir a Facebook.

SALUT I BON VIATGE.

Share