HISENDA PORTA A LA JUSTÍCIA A UN FLOTERO A LES PALMAS PER FRAU FISCAL

L’Agència Tributària del Ministeri d’Hisenda ha denunciat davant la Justícia a un flotero per presumpte frau fiscal, la quantia supera els 500.000 euros. Aquest flotero és un dels tres patrons de taxis que estan sent investigats des de fa gairebé un any per l’explotació irregular de llicències, que li havien estat arrendades pels seus titulars. El reglament del taxi prohibeix expressament arrendar les llicències i aquest flotero explotava més de 30, segons van manifestar fonts pròximes a la investigació, que van confirmar el pas a disposició judicial d’aquest empresari fa una mica més de dues setmanes.

Com es recordarà, l’Ajuntament ha començat a retirar les llicències als prop de 80 patrons que havien cedit l’explotació dels seus taxis als tres floteros investigats. De moment, s’ha ordenat la retirada de 11 llicències i la resta està pendent que culmini la tramitació.

La revocació de les llicències és conseqüència de la investigació a quatre bandes que han dut a terme l’Ajuntament capital, a través de la Policia Local, l’Agència Tributària i la Inspecció de Treball i la Seguretat Social i la Fiscalia, després de la batuda realitzada en abril de 2010 a les seus socials de les empreses dels tres floteros esmentats.

Per la seva banda, la Inspecció de Treball va concloure la seva part de la investigació el mes de desembre i va detectar irregularitats en 76 de les 78 llicències investigades. En total ha imposat 152 sancions de 6.251 euros, cadascuna, per cessió irregular de treballadors als titulars i als floteros implicats en les irregularitats administratives, segons van confirmar fonts de la Inspecció de Treball.

Cessió il.legal

En les altres dues llicències investigades no es va poder demostrar que havia cessió il legal de treballadors. Les sancions es van imposar tant als propietaris com als floteros. Així, el flotero que explotava 37 llicències, el mateix que ha estat posat a disposició judicial per presumpte frau fiscal, ha rebut una sanció per un import de més de 230.000 euros. “S’ha demostrat”, van assenyalar les fonts, “que el titular de la llicència ha donat d’alta al treballador, però el que li paga és el flotero i això és una infracció per cessió il legal de mà d’obra”. La majoria dels multats recórrer.

Podrien fer aquí a l’àrea metropilitana de Barcelona el mateix investigar els floteros, a veure si fan aqui el mateix.

SALUT I BON VIATGE

Share