EL TSJC PARALITZA LA CONTINGENTACIO DELS COTXES A DOBLE TORN FINS QUE NO ES RESOL EL CONTENCIÓS PLANTEJAT PER LA FEDERACIÓ CATALANA DEL TAXI EN CONTRA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha paralitzat l’aplicació de la norma que contingentades els cotxes a doble torn, i no es permetia l’augment de taxis conduïts per dues persones. L’ha deixat en suspens fins que no es resolgui el Contenciós Administratiu interposat per la Federació Catalana del Taxi en contra de la mesura que ja estava sent positiva per al sector. En dos mesos havien disminuït el nombre de taxis conduïts per dues persones en uns 40, segons xifres de l’IMET.
Tant el STAC com UTAM consideren negativa la sentència ja que s’està perjudicant al sector d’autònoms i al conjunt del taxi a l’època en què estem, en una situació de crisi. Tenint en compte l’excés d’oferta de taxis que hi ha actualment a l’Àrea Metropolitana. A partir d’ara, la reivindicació que es va a demanar a la Generalitat de Catalunya és l’urgent canvi legislatiu per permetre que els ajuntaments puguin regular els cotxes a doble torn als seus municipis i, d’altra banda, la regulació horària: 16 hores per cotxe.
La Federació Catalana del Taxi (FCT) va presentar el recurs defensant interessos obscurs del sector, sobretot d’empreses o societats que estan realitzant arrendaments (ells li diuen gestió) de llicències. És indubtable, que ha estat l’última herència que ens va deixar el senyor Jose M ª Goñi, impulsor de la idea i va utilitzar els serveis jurídics de UNALT, organització a nivell estatal. Pel que sembla, el senyor Goñi s’ha anat al sector de l’VTC ‘s, sector que tant va criticar, precisament quan s’estava parlant de la implantació d’aquesta norma, com un dels afavorits per la contingentació del doble torn.
La mesura aprovada per l’Entitat Metropolitana del Transport, en primera instància el 3 de febrer i de manera definitiva el 8 d’abril, va començar a aplicar-se el 12 d’aquest últim mes. La pretensió de la mateixa era que el nombre de vehicles a doble torn no creixés i d’altra banda, s’adoptava una mesura restrictiva per les noves llicències que es transmetés, deixant que només fossin explotades per un sol conductor (titular o assalariat). Totes les altres llicències que estaven sent explotades per dos conductors, en el cas que se’ls fora un, els donaven un termini d’un mes per substituir-lo.
La mesura, l’aplicació ha estat suspesa fins que el Tribunal deliberi i sentenciï sobre el Contenciós Administratiu presentat per la FCT, és de caràcter excepcional, temporal i transitòria mentre que l’oferta i la demanda no s’equilibri tenint en compte a més la conjuntura econòmica del sector. Aquesta mesura té una vigència de 12 mesos prorrogables a altres 12 més.
Aquesta és la segona oportunitat que perd el sector de regular el taxi buscant una sortida en una situació de crisi. L’anterior va ser la reconversió del sector que es va paralitzar gràcies a la denúncia que va presentar contra l’aplicació de la taxa pel Grup de TaxistesIndependents, comandat per Jose M ª Soto. Aquesta vegada ha estat, la Federació Catalana del Taxi el secretari general era fins fa pocs dies, Josep M. Goñi. /

SALUT I BON VIATGE.
Share