MILERS DE TAXISTES BLOQUEJAN L’AEROPORT I EL PORT DE ATENES EN PROTESTA PER LA LIBERALITZACIO

Els sindicats argumenten que han pagat les seves llicències professionals a preus molt més elevats que els exigits amb la nova reforma
ATENES .- Dos quilòmetres de cotxes grocs i una fila de viatgers caminant al costat d’ells amb les seves maletes a sobre, això és el que s’ha pogut veure a Atenes (Grècia) des de primera hora del matí d’avui a les carreteres que porten al aeroport internacional i la badia de Pireo en protesta per la liberalització del sectors
En ple estiu, Atenes s’ha vist embolicada, una vegada més, en una onada de protestes emmarcada dins dels paràmetres econòmics que està portant a terme el Govern per complir amb les exigències imposades per Brussel i el FMI a canvi de seguir donant ajuda financera a Grècia. Milers de taxistes han bloquejat els accessos de l’aeroport i al port de la ciutat per mostrar el seu rebuig a la recent liberalització del sector, cosa que ha causat caos entre viatgers locals i turistes, que no podien arribar al seu destí. “Uns 15 vols estan endarrerits un mitjana de 20 minuts” com a resultat de la protesta, ha dit un portaveu de l’aeroport.
Segons ha informat la policia de trànsit, uns 2.500 taxis han format una fila de gairebé vuit quilòmetres en un dels carrils de la carretera perifèrica que porta a l’aeroport. També han bloquejat l’accés dels autobusos turístics al port del Pireu, on esperaven cinc creuers que anaven a transportar més de 10.000 passatgers.
El sindicat de taxistes d’Atenes ha argumentat que han pagat les seves llicències professionals a preus molt més elevats que els exigits amb la nova reforma, aprovada el passat 1 de juliol i que entra dins del sever programa de mesures d’estalvi i millora dels ingressos que han vingut imposades des de Brussel amb vistes a tornar la sostenibilitat a les danyades comptes de l’Estat grec. A més, han dit que estan en desacord amb l’ingrés de nous professionals que hauran de pagar una quantitat no superior als 2.000 euros. “Ens quedarem aquí fins que ens portin morts”, ha declarat el president del sindicat, Thimios Liberópulos, al canal hel.lè Mega.
Els taxistes han demanat una reunió amb el ministre de Transport i han assegurat que se senten “enganyats”, pel fet que l’anterior ministre havia deixat oberta la possibilitat que a Atenes, El Pireu i en Salònica (nord del país), no es ampliaria el nombre de llicències.
El ministre de Cultura i Turisme grec, Pablos Yerulanos, ha fet una crida als taxistes perquè busquin una altra forma de pressionar el Govern, i ha destacat que “el turisme és una font molt important per a l’economia”, que aporta més del 16% a l’economia grega.
Les autoritats han aconsellat que s’utilitzi el metro i el tren de rodalies per tal d’arribar a temps a l’aeroport i per acostar-se a la ciutat. Els taxistes, per la seva banda, han amenaçat amb seguir amb la protesta si el govern no fa marxa enrere amb les reformes que afecten el sector.

SALUT I BON VIATGE.

Share