EN MARXA LES COMISSIONS DE TREBALL DEL CONSELL DEL TAXI

El STAC demana la modificació de la llei del taxi per permetre la contingentació del doble torn.
L’objectiu és el desenvolupament de la llei del taxi .
BARCELONA .- El Consell del Taxi ha concretat la promesa realitzada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, adquirida en la primera reunió d’aquest organisme que el mateix va presidir, d’elaborar tant el Reglament Nacional del Taxi com el d’emissores de ràdio . Així mateix s’han format dues comissions de treball per tractar diferents temes relacionats amb el sector. El STAC demana la moficación de la llei del taxi per contingent el doble torn.
La segona reunió del Consell del Taxi va ser monogràfica del sector i va ser presidida pel subdirector general d’Ordenació i Inspecció, Josep M. Fortuny i Lluís Angosto del gabinet jurídic de la pròpia conselleria. Per part del sector, van estar presents representants del STAC (els companys Miguel Cabrera de Mataró; Joaquim Solanich, de Girona; Joan Vicente Maigi, del Baix Ebre i Luis Berbel, president), de la Federació Catalana del Taxi i del GUT.
El desplegament normatiu se centrarà en una proposta de Reglament Nacional i també d’emissores de ràdio taxi. En aquest últim, ja hi ha un projecte. Des de l’administració, s’ha demanat propostes per enriquir ambdós projectes.
Al seu torn s’han constituït dues comissions de treball on participen de forma equitativa totes les organitzacions del sector. Una de les comissions tractarà sobre l’estructura tarifària i l’organització administrativa, sectorial i territorial. Una altra de les comissions tractarà sobre nous mercats i noves modalitats de contractació; tecnologia, eficiència energètica i modernització i Seguretat, formació i promoció de l’activitat.
Malgrat aquestes comissions, Luis Berbel demanar la immediata modificació de la llei del taxi a la vista de la decisió dels tribunals d’acceptar la petició de la Federació Catalana del Taxi (FCT) de suspendre l’aplicació de la mesura que contingentades el doble torn a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana. Així mateix, també es va demanar per part del STAC que s’inclogués en la discussió la norma que reguli l’elecció dels representants del taxi al Consell del Taxi.

SALUT I BON VIATGE.
Share