ELS TAXISTES GRECS SUSPENEN LA SEVA VAGA FINS AL 5 DE SETEMBRE

ATENES – L’assemblea general dels sindicats dels taxistes de Grècia ha decidit avui suspendre per un mes la vaga que va iniciar el passat 11 de juliol i que ha causat un caos a les autopistes del país i elevades pèrdues al sector turístic.
Després reunions maratonianes, una majoria dels representants dels taxistes acceptar suspendre les seves mobilitzacions fins al pròxim 5 de setembre.
“Esperem que per llavors el ministeri de Transports podrà proposar propostes justes”, en el diàleg per la liberalització del sector dels taxis, indiquen els sindicats en una declaració.
La suspensió de la vaga es deu a les crides al diàleg per part del primer ministre, el socialista Yorgos Papandreou, el suport dels partits polítics a la seva lluita i les garanties de les regions a no autoritzar nous permisos professionals i no multar els taxistes que van participar a l’atur, han afegit.
El president de la regió de Àtica (Atenes), Yannis Sgouros, havia anunciat a més que estarà del costat dels taxistes si el Govern central decidís multar per la vaga.
Els taxistes demanen del Govern l’aplicació de criteris demogràfics en la liberalització de la seva professió estipulat en el pla de rescat negociat amb Brussel.
Per la seva banda, el ministre de Transports, Yannis Ragousis, rebutja la proposta sobre aquests criteris i insisteix que el Govern presentarà les seves posicions després del 22 d’agost.
El ministre havia ordenat a les regions ia la policia denunciar als taxistes que obstaculitzar la circulació o ocupar llocs públics.
Fonts del sector turístic a Grècia sostenen que l’elevat nombre de cancel.lacions de reserves i els plets imminents per operadors internacionals a causa d’aquesta vaga amenacen amb arrasar la temporada d’agost, a més d’afectar negativament les arribades de turistes al setembre, octubre i novembre.
Abans de la vaga, les dades preliminars indicaven un increment de 14 per cent de les arribades turístiques a Grecia.

SALUT I BON VIATGE.

Share