NOMÉS 14 DONES TREBALLEN COM TAXISTES A LLEIDA ACTUALMENT

De les 140 persones que treballen actualment de taxistes a la capital del Segrià només 14 són dones, el que representa que les dones represetan només el 10% de la plantilla de taxistes locals.

LLEIDA . El president de la cooperativa de taxistes, Teleradiotaxi Lleida, Manolo Garrido, ha explicat que en els últims anys ha crescut el nombre de dones que treballen en aquest ofici, encara que només són una minoria en comparació amb els homes.
Garrido diu que la ràtio de dones taxistes ha crescut de forma gradual i apunta que algunes de les que treballaven en aquest sector s’han jubilat amb 35 anys ininterromputs de servei. “És un treball on homes i dones tenen les mateixes condicions d’horaris i de salari”, afirma el president de la cooperativa de taxistes, que admet que en aquest ofici no existeixen, de moment, incentius per a les dones que decideixen conduir un taxi. El president de la cooperativa afegeix, a títol d’anècdota, que anys enrere havia clientes que quan demanaven un taxi sempre posaven com a condició que la conductora fossis una dona, cosa que va dir que últimament ja no es dóna.
Actualment Lleida té 99 llicències de taxis, encara que el nombre de treballadors que registra és de 140 (126 homes i 14 dones) entre propietaris i assalariats. El president de la cooperativa va explicar que algunes dones són propietàries de la llicència, mentre que altres són assalariades, el mateix que passa amb els homes. Entre les dones que treballen en aquest sector, segons Garrido, també són majoria les que són propietàries de la llicència. José María Jabato, un dels taxistes que no forma part de la cooperativa, admet que hi ha poques dones. Afirma que la majoria fan torn de matí i afegeix que les nits són més perilloses pel tipus de clients que pugen al taxi.

SALUT I BON VIATGE.

Share