ELS TAXISTES ALERTEN DE COMPETÈNCIA DESLLEIAL I ESTAFES EN L’ESTACIÓ DE SANTS

Demanen que es restauri la parada dels Països Catalans.
BARCELONA. LA VANGUARDIA. JESÚS SANCHO .- Un col · lectiu de taxistes continua amb les seves reivindicacions perquè es restauri la parada de la plaça dels Països Catalans, davant de l’estació de Sants, que es va suprimir per les futures obres de remodelació de l’intercanviador. Actualment els taxistes disposen d’una parada provisional a la sortida de la plaça Joan Peiró però la consideren insuficient. “Un volum considerable de gent surt per Països Catalans i no sap on és exactament la parada de taxis per la qual cosa perdem el servei. El més lògic, tal com havia abans, és que tinguem una parada a cada sortida i no deixar una sola, ia sobre a la part posterior de l’estació “, comenta Mariano Gutiérrez, un dels taxistes impulsors d’aquesta reivindicació que ja ha presentat 2300 signatures a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF), l’empresa que gestiona l’estació, i l’Institut Metropolità del Taxi (IMT).
Però aquest no és l’únic problema. Els taxistes també alerten de pràctiques irregulars a l’estació. “La precarietat porta problemes afegits com són l’estafa i la competència deslleial. Taxistes del nostre sector per evitar la cua a l’altra banda, podem estar esperant una hora a la parada de Joan Peiró, paren directament a Països Catalans aprofitant que no hi ha parada i agafen passatge “, explica Gutiérrez, que té detectats uns 50 taxis que actuen d’aquesta manera. “També hem posat en coneixement de la Guàrdia Urbana que en els dies de fires i esdeveniments importants a la ciutat hi ha taxis fora de l’àrea metropolitana i vehicles concertats que recullen passatge a Països Catalans”.
“Estem en contacte amb les associacions de taxis i l’Ajuntament, i si es fixa o no una parada depèn de l’Ajuntament”, expliquen fonts d’Adif, que ha millorat fa uns mesos la senyalització. El gestor de l’estació també assenyala que la parada de taxis de Joan Peiró és provisional fins que es duguin a terme les futures obres d’ampliació, sense calendari previst de moment. “En el projecte de la fase inicial es contempla la reordenació del trànsit i de la zona de taxis. Un cop es concloguin les obres es preveu que hi hagi una carril de sortida cap al parc de l’Espanya Industrial direcció a Barcelona amb el que s’evitaria donar la volta a l’estació “. Per la seva banda, l’IMT té coneixement de les demandes dels taxistes i assegura que convocarà “pròximament una taula amb representants de mobilitat de l’Ajuntament, els taxistes i el propi IMT”.
Altres millores
A falta de parada a Països Catalans els taxistes demanen que s’habiliti un espai per poder deixar passatge si vénen des de Barcelona. També sol · liciten que es millori l’actual marquesina. “No ens cobreix i quan plou s’omple tot d’aigua perquè el cobert no arriba a la calçada”, comenta Gutiérrez. Adif assegura que es tracta d’una parada provisional “per ara no és viable” que es realitzin millores i comenta que quan es duguin a terme les futures obres de l’estació “s’ampliarà la superfície de taxis amb una zona coberta”. De moment, el col · lectiu de taxistes fins que aconsegueixi les seves reivindicacions té previst fer assemblees cada mes i no descarta altres accions.

SALUT I BON VIATGE.

Share

Un pensament a “ELS TAXISTES ALERTEN DE COMPETÈNCIA DESLLEIAL I ESTAFES EN L’ESTACIÓ DE SANTS

  1. Xosé

    Un article excel·lent.
    Avui vaig descobrir aquest blog, un interessantíssim espai que seguiré d’ara endavant.
    Felicitats per la teva iniciativa.

Els comentaris estan tancats.