CONCENTRACIÓ CONTRA L´ATUR I LA POBRESA! 19 D´OCTUBRE A LES 10 HORES, PLAÇA SANT JAUME

 L’atur i la pobresa continuen la seva escalada a Catalunya. Al setembre 9.575 persones es van sumar als centenars de milers d’aturats (821.600 segons l’última Enquesta de població activa), i com a conseqüència la pobresa s’estén al 29,5% de la ciutadania a Catalunya superant en 8 punts la mitjana europea, i l’exclusió social de la infància arriba al 28%.

Els governs de Catalunya i Espanya són responsables de la pobresa. Els seus discursos contra l’atur i la pobresa són cínics i hipòcrites:

El govern d’Artur Mas, després de baixar impostos als rics, retallar el PIRMI als més pobres l’agost de 2011, extingint o suspenent més de 6.000 expedients que van afectar unes 18.000 persones, diversos milers dels quals són joves menors de 16 anys trobant molts d’ells en situació de desnutrició. A més va endurir les seves condicions d’aplicació i accés:

– Cal esperar més d’un any a què es reconegui la prestació de la data de la sol · licitud.
– Als qui cobren per primera vegada la prestació no se’ls paguen els endarreriments des de la data de sol · licitud.
– Qui ha patit la retirada del subsidi sense justificació o amb excuses més que dubtoses es troben indefensos immersos en processos de reclamació que duren anys. Es desestima la sol · licitud per silenci administratiu a les persones que han esgotat la prestació d’atur i subsidis més enllà del termini requerit.
– Els expedients no s’autoritzen en funció de causes objectives sinó quan es produeix l’extinció d’un altre expedient.

El Govern de Rajoy endeuta a la ciutadania per enriquir als seus amics banquers i garantir el retorn dels préstecs als bancs d’Alemanya i França. Ataca els drets dels més febles, retallant les prestacions d’atur, reduint les partides pressupostàries per les polítiques actives d’ocupació, deixant sense cobertura pressupostària el subsidi “Prepara” el 2013, etc.

Al Congrés, els diputats del PP i CiU, voten a favor de les polítiques dictades des de la TroiKa: la “contrareforma laboral”, la retallada de la despesa social, la llei orgànica d’estabilitat pressupostària, etc., que provoquen més atur i recessió .

Davant aquesta greu situació fem una crida a les persones sense feina, a la classe treballadora, a la ciutadania solidària a oposar-se a les retallades ia participar en la iniciativa legislativa popular per una Renda Garantida Ciutadana en compliment de l ‘article 24.3 del Estatut d’Autonomia, que garanteixi dignament els ingressos per cobrir les necessitats bàsiques de totes les persones (http://www.rendagarantidaciutadana.net/index.php/es/).
¡Pel repartiment del treball i la riquesa! ¡Treball o prestació digna!

Barcelona, octubre 2012

Assemblea de treballadors/es en atur de Barcelona.
http://assembleadeaturats-barcelona.blogspot.com.es/

SOLIDARITAT AMB ELS ATURATS, SALUT I BON VIATGE.

Share