Amb aquests fulls informatius (de diversos idiomes), el que pretenem és informar els usuaris del perill que corren en agafar un taxi de radioemissora. Qualsevol persona que vulgui obtenir aquests fulls informatius del taxi de Barcelona, pot passar pel sindicat de CNT Barcelona on se li proporcionaran gratuïtament.

IMPORTANT:

Si avises un taxi de radioemissora a través de l´hotel, pot tenir un cost un 30% superior que si l´agafesis al carrer.

És probable que el taxista d´aquesta radioemissora estigui obligat a pagar una comissió a l´hotel, la qual cosa és il.legal.

Habitualment, aquest mateix taxista després cobra un suplement il.legal al turista equivalent al preu d´aquesta comissió.

Aquest suplement il.legal normalment es carrega al cost de recullida fins a l´hotel i en suplements que no es corresponen a cap servei, o bé exigint una quantitat superior del que mostra el taxímetre.

El cost màxim de recollida i els suplements apareixen, tanmateix, a les tarifes obligatòries que portem a la finestra o bé a www.taxibarcelona.cat

Si necessites un taxi disposes de parades especifiques d´aquest servei a la ciutat. Si no hi ha cap a prop del teu hotel, pots aturar un taxi en situació de <<lliure>>.

Bon viatge i no t´oblidis de demanar el rebut imprès obligatori (tiquet d´impressora).

Preu aproximat des del centre de Barcelona (Plaça Catalunya) a l´aeroport, i a la inversa:
Tarifa 1: 25 eu. Aprox.
Tarifa 2: 27 eu. Aprox.
Tarifa 3: 30 eu. Aprox.

SALUT I BON VIATGE.

Por Seccio Ram

Estimados compañer@s:No somos ajenos a los problemas del taxi, desde hace unos años varios compañeros taxistas de manera desinteresada y voluntaria, al margen de cualquier organización del taxi existente hemos estado implicándonos en todas las reivindicaciones y movilizaciones en favor del trabajo del taxista autónomo , al tiempo hemos denunciado la explotación a la que está sometid@ el/la trabajador/a asalariado/a por parte de las empresas jurídicas y físicas del taxi. También hemos denunciado la connivencia de algunos grupos de presión con la administración dado sus intereses partidistas privados y económicamente lucrativos. Siempre desde nuestro espíritu libertario y de autogestión hemos querido la implicación de l@s compañer@s desde la participación activa a través de asambleas abiertas. Al querer encontrar de manera conjunta soluciones en la resolución de conflictos en los que nosotr@s éramos los afectados, no hemos querido delegar dejándolo en manos ajenas de representantes sindicales, y al contrario a través de la acción directa sin intermediarios hemos tratado con la administración los diferentes temas (Parada de taxi en la Estación de Barcelona-Sants, contingentación de las licencias a doble turno, convocatoria vinculante para que el taxista decida medidas reguladoras temporales, reglamento de emisoras, recurso de multas a la Guardia Urbana, etc….) La CNT-AIT siempre estuvo presente en el taxi