Rafael Garcia ha explicat a El Taxi de les Notícies que el document d’acomiadament li va ser transmès per burofax i sense la signatura de la seva cap.

Clara Barbal | Rafael Garcia ha estat jutjat aquest migdia a Badalona per pressumptes faltes al marit de la seva antiga cap, propietària d’una flota de taxis de la mateixa ciutat. Els fets es remunten al 31 de gener passat, segons ha testat el demandant, quan va mantenir una discussió amb Garcia. La denúncia explicita que el taxista va proferir un seguit d’insults i amenaces al marit de la seva superior.
En la vista judicial, el demandant ha posat a disposició de la jutge la gravació de la discussió, de la qual Rafael Garcia no havia donat permís ni tenia constància de l’enregistrament. La denúncia processada data el 31 de gener com el dia dels fets, però la jutge ha comprovat que la gravadora la data el 30 de gener.

D’acord amb el que ha declarat Garcia, el dia 31 va anar a treballar i no va mantenir cap discussió amb la propietària de l’empresa ni amb el seu home perquè no es trobaven en el seu lloc de treball. El conflicte l’haurien tingut el 30 de gener tal i com ho ha demostrat la gravadora i ha assentit Garcia. L’únic insult que s’ha sentit en l’enregistrament, a més, ha estat el que li va pronunciar el demandant al taxista. 

Rafael Garcia ha declarat a El Taxi de les Notícies que el judici per faltes ha estat un intent per fer “procedent” el seu acomiadament, efectuat el 4 de febrer passat. El taxista estava organitzant amb un altre company una secció sindical de la Confederació Nacional del Treball (CNT) abans de ser ambdós despatxats. Pel que s’ha pogut sentir de la totalitat de la gravació a la sala, la discussió no era personal sinó estrictament laboral. Ambdues parts s’intercambiaven retrets per endarreriments en el pagament als treballadors i per  no cotitzar  determinats dies laborals a la Seguretat Social. 

La jutge ha conclòs en la vista que l’assumpte tractat tenia més a veure amb la instrucció laboral que amb la penal. En les properes setmanes emetrà la sentència judicial. Paral·lelament, l’advocada de la secció del taxi de la CNT està tramitant una denúncia per improcedència de l’acomiadament de Rafael Garcia.

 INFORMACIÓ DONADA PER:
 http://taxidelesnoticies.blogspot.com.es/

SALUT I BON VIATGE.

Por Seccio Ram

Estimados compañer@s:No somos ajenos a los problemas del taxi, desde hace unos años varios compañeros taxistas de manera desinteresada y voluntaria, al margen de cualquier organización del taxi existente hemos estado implicándonos en todas las reivindicaciones y movilizaciones en favor del trabajo del taxista autónomo , al tiempo hemos denunciado la explotación a la que está sometid@ el/la trabajador/a asalariado/a por parte de las empresas jurídicas y físicas del taxi. También hemos denunciado la connivencia de algunos grupos de presión con la administración dado sus intereses partidistas privados y económicamente lucrativos. Siempre desde nuestro espíritu libertario y de autogestión hemos querido la implicación de l@s compañer@s desde la participación activa a través de asambleas abiertas. Al querer encontrar de manera conjunta soluciones en la resolución de conflictos en los que nosotr@s éramos los afectados, no hemos querido delegar dejándolo en manos ajenas de representantes sindicales, y al contrario a través de la acción directa sin intermediarios hemos tratado con la administración los diferentes temas (Parada de taxi en la Estación de Barcelona-Sants, contingentación de las licencias a doble turno, convocatoria vinculante para que el taxista decida medidas reguladoras temporales, reglamento de emisoras, recurso de multas a la Guardia Urbana, etc….) La CNT-AIT siempre estuvo presente en el taxi