La CNT s’oposa a qualsevol limitació o restricció del dret a vaga . Rebutgem l’anunci realitzat per Rajoy de dur a terme una llei de serveis mínims .

El grau de cinisme i hipocresia dels polítics insulta la intel · ligència, en fer-nos creure que defensen el dret a la llibertat i al treball de la població implantant una llei de serveis mínims , sent aquesta en realitat una excusa per controlar i limitar la vaga com eina de lluita dels treballadors .

En no poder suportar que un col · lectiu de treballadors hagi realitzat una vaga indefinida , mediàtica i , sobretot , amb èxit en gran part de les seves reivindicacions   (la recent vaga de neteja de Madrid), i per evitar que es segueixi el seu exemple , ens vénen amb això , demostrant la seva veritable intenció : aconseguir deixar sense efecte qualsevol procés vaguístic . És una estratègia recurrent cada vegada que els treballadors decideixen lluitar pels seus drets , especialment si guanyen el conflicte o eviten que les pretensions de la patronal es compleixin íntegrament : immediatament el govern , les organitzacions patronals i els mitjans de comunicació posen en marxa un estudiat discurs basat en el ” civisme ” per criminalitzar i titllar d’ anacrònica i antisocial la vaga . Tracten així de convèncer a la població que és més important la seva comoditat que la solidaritat amb els treballadors .

Diuen respectar el dret de vaga, alhora que sostenen que pel nostre bé com a societat cal limitar . Dit d’una altra manera , retallen la major eina de lluita dels treballadors amb lleis repressives i cants al civisme: el discurs democràtic sempre al servei dels de dalt.

La major prova de la seva hipocresia són els serveis mínims : mai l’administració (l’Estat) és neutral. Repetidament es fixen serveis mínims abusius (fent fins i tot que en un hospital en vaga hagi més personal que un dia normal de treball) , d’aquesta manera priven de facto als treballadors del dret a vaga . Quan aquests serveis mínims són recorreguts davant els tribunals, l’administració és reiteradament condemnada per imposar serveis mínims il·legals i abusius, però el mal ja està fet .

Els serveis mínims haurien de ser aplicats exclusivament en els sectors bàsics d’atenció a la població (sanitat , bombers , i poc més), i no per assegurar el funcionament de les empreses i per boicotejar l’èxit de les vagues . Es fixen serveis mínims fins i tot  per a la venda de pipes, per si vols veure la vaga passar pel teu costat.

Si aquesta realitat es dóna sense una llei específica, a on pretenen arribar ara ? L’administració actua d’esquirol i fomenta l’ esquirolatge organitzat (empreses externes, policies i militars; hem vist al govern militaritzar treballadors en vaga, però no han aplicat la mateixa vara amb la banca o la borsa). Amb aquesta nova llei pretenen seguir fent el mateix de forma “democràtica”.

Si als sindicats oficials els queda alguna cosa del que el seu nom indica, haurien de rebutjar de manera rotunda fins i tot la possibilitat de seure a parlar d’aquest tema , i deixar-se de tímides declaracions i de caminar pidolant que es compti amb ells .

En defensa de la vaga , en totes les seves formes, la CNT s’oposarà amb tota la seva capacitat a què es desposseeixi als treballadors de les seves eines de lluita .

Secretariat Permanent del Comitè Confederal

SALUT I BON VIATGE.
 

Por Seccio Ram

Estimados compañer@s:No somos ajenos a los problemas del taxi, desde hace unos años varios compañeros taxistas de manera desinteresada y voluntaria, al margen de cualquier organización del taxi existente hemos estado implicándonos en todas las reivindicaciones y movilizaciones en favor del trabajo del taxista autónomo , al tiempo hemos denunciado la explotación a la que está sometid@ el/la trabajador/a asalariado/a por parte de las empresas jurídicas y físicas del taxi. También hemos denunciado la connivencia de algunos grupos de presión con la administración dado sus intereses partidistas privados y económicamente lucrativos. Siempre desde nuestro espíritu libertario y de autogestión hemos querido la implicación de l@s compañer@s desde la participación activa a través de asambleas abiertas. Al querer encontrar de manera conjunta soluciones en la resolución de conflictos en los que nosotr@s éramos los afectados, no hemos querido delegar dejándolo en manos ajenas de representantes sindicales, y al contrario a través de la acción directa sin intermediarios hemos tratado con la administración los diferentes temas (Parada de taxi en la Estación de Barcelona-Sants, contingentación de las licencias a doble turno, convocatoria vinculante para que el taxista decida medidas reguladoras temporales, reglamento de emisoras, recurso de multas a la Guardia Urbana, etc….) La CNT-AIT siempre estuvo presente en el taxi