AQUEST PRIMER DE MAIG ELS TREBALLADORS DEL TAXI CONTINUEM LLUITANT

 

Aquest primer de maig la CNT de Barcelona celebra el dia del treballador a la marquesia de la via Júlia (nou barris) a les 11:30 hores, metro L4 via Júlia.

 

Els treballadors i treballadores del taxi de Barcelona afiliats a CNT continuem defensant els nostres drets i lluitant per unes condicions de treball justes per a tots els taxistes. Molts són els conflictes que estem mantenint des de fa temps amb diverses empreses de taxis de Barcelona com a Taxi Line, on a la nostra companya la continuen assetjant després de guanyar dos judicis a l’empresa. Mantenim conflicte amb l’empresa de taxis immaculada, on el nostre company va ser acomiadat per agafar la baixa mèdica, s’ha denunciat a l’empresa a inspeccio de treball amb un expedient sancionador greu, estem a l’espera de judici. Estem a l’espera de la resolució de diverses demandes presentades contra empreses VTC de Barcelona, on hem tingut accés a l’informe sancionador d’inspecció de treball contra empreses VTC que operen amb Cabify. Continuem assessorant gratuïtament a tots els treballadors del taxi autònoms i assalariats que sol·liciten els serveis dels nostres advocats i gestor.

Davant un IMET que només es preocupa per liberalitzar el taxi, i que imposen les seves decisions a una taula tècnica del taxi que no serveix per a res, i que no representa als treballadors i treballadores del taxi, només ens queda organitzar-nos.

Davant un conveni col·lectiu d’empreses de taxis i VTC de Barcelona, caducat des de 2017 precari, esclavista i per sota de l’estatut dels treballadors només ens queda organitzar-nos.

Davant una patronal del taxi despietada i sense escrúpols a l’hora d’explotar, enganyar i precarizar als treballadors i treballadores del taxi només ens queda organitzar-nos.

Davant unes plataformes de mobilitat i unes empreses VTC, que esclavitzen als conductors de VTC,  privatitzant i especulant el transport públic de Barcelona, només ens queda organitzar-nos.