La mitja de quantitat de clientela diària és quasi sempre la mateixa, tret de l’habitual estacionalitat d’estiu / hivern i dates puntuals. Aquest limitat volum de mercat dona ben just per a malviure 10500 llicències, amb aproximadament 3500 de les quals treballant a doble torn.

Davant aquesta realitat no és viable implantar la lliure contratacio, ja que per ella mateixa no generaria major volum de negoci, significaria el incrementar la ja existent canibalitzacio del sector. Lo qual vol dir que si acceptem fer la estimacio de mercat amb la facturacio diària de1600000 € / dia a la qual s’opta la totalitat de les 10500 llicencies i mes 3500 de les quals a doble Torn. Podem deduir que amb la lliure contratacio què succeira serà la caiguda de la facturacio individual de cadascun dels conductors en ser mes individus a explotar el total de la facturacio del mercat que és la que és, no dona per més i no n ‘ hi ha d’altre.

Un Efecte pervers és la creenca generalitzada que treballant tots mes hores és factura mes. Aixo és totalment falc a partir de la realitat que el mercat diari és limitat i no augmenta, per mes hores i taxis de presencia al carrer. Per Tant és una gran estupidesa la cultura imperant que s´han de dedicar 12hores o mes per al fet que sigui rendible. Quan resulta que si tots hi dediquessim les 8 hores reglamentàries, la facturacio seria la mateixa, per que el mercat és limitat i no augmenta per que s’hi dediquin mes hores. El cert es que m’obliguen a treballar mes hores els que treballen mes de 8 hores, per que em roben els clients que tindria accés dins de les 8 hores.En conseqüencia em veig obligat a treballar-ne mes hores fins aconseguir recuperar aquests clients als quals tinc dret i havia perdut per la intromissio estupida dels irracionals “agonies”. Quan La problemàtica de supervivència dels quals és la que jo també puc sofrir.

SALUT I BON VIATGE

Por Seccio Ram

Estimados compañer@s:No somos ajenos a los problemas del taxi, desde hace unos años varios compañeros taxistas de manera desinteresada y voluntaria, al margen de cualquier organización del taxi existente hemos estado implicándonos en todas las reivindicaciones y movilizaciones en favor del trabajo del taxista autónomo , al tiempo hemos denunciado la explotación a la que está sometid@ el/la trabajador/a asalariado/a por parte de las empresas jurídicas y físicas del taxi. También hemos denunciado la connivencia de algunos grupos de presión con la administración dado sus intereses partidistas privados y económicamente lucrativos. Siempre desde nuestro espíritu libertario y de autogestión hemos querido la implicación de l@s compañer@s desde la participación activa a través de asambleas abiertas. Al querer encontrar de manera conjunta soluciones en la resolución de conflictos en los que nosotr@s éramos los afectados, no hemos querido delegar dejándolo en manos ajenas de representantes sindicales, y al contrario a través de la acción directa sin intermediarios hemos tratado con la administración los diferentes temas (Parada de taxi en la Estación de Barcelona-Sants, contingentación de las licencias a doble turno, convocatoria vinculante para que el taxista decida medidas reguladoras temporales, reglamento de emisoras, recurso de multas a la Guardia Urbana, etc….) La CNT-AIT siempre estuvo presente en el taxi

Un comentario en «LA PERVERSA ALLIBERAMENT DE CONTRACTACIO»
  1. Això no treu que els caps de setmana sempre faltin taxis, podrien deixar contractar un conductor només per el dia del cap de setmana que toca (sense treballar l’atre dia del cap de setmana), així el taxi podria treballar de dia i de nit sense matar a hores el conductor habitual, es donaria una mica de feina a gent sense treball que els permeteria anar tirant i encara faltarien taxis, pero menys.
    S’ha de recordar que els dies de cap de setmana que alliberen i poden treballar totes les licències encara falten taxis (i molts), pero aquestes liberitzacions fan que els treballadors habituals acabin fets pols sense festa i reduint la seva productivitat.

Los comentarios están cerrados.