DILLUNS 13 DE JUNY, 11:00 H PL SANT JAUME, CONCENTRACIÓ DE SUPORT A TAXISTA VÍCTIMA DE L’ABÚS D’UN MOSSO D´ESQUADRA

concentracion luis

DILLUNS 11 DE JULIOL A LES 11;00 H, PL SANT JAUME CONCENTRACIO EN SUPORT DE LLUIS

El passat estiu un taxista va tenir un contratemps amb un motorista mentre treballava. El motorista va resultar ser Mosso d’Esquadra. Després de ser amenaçat i humiliat, el taxista es va enfrontar a un judici que li va condemnar a pagar una indemnització. A dia d’avui el nostre company es nega a pagar, la qual cosa suposa 15 dies de presó. Davant aquesta situació, el company prefereix la presó que pagar a un matón. No tolerarem més humiliacions per part de la policia.

A continuació reproduïm el testimoniatge del company:

Hola Companys i companyes, sóc Luis Bergel Floro taxista de Barcelona i membre de la secció del Taxi de CNT-AIT (Confederació Nacional del Treballo – Associació Internacional de Treballadors) Us vaig a explicar un abús de poder per part d’un Mosso de Esquadra mentre realitzava el meu treball.

El 19 de juny del 2015 sobre les 11:30 h del matí circulava amb el meu taxi pel carrer Urgel entre el carrer Paris i el carrer Còrsega. Vaig decidir canviar-me de carril, i en mirar pel retrovisor esquerre, vaig veure que venia un BMW fosc i una moto darrere, indiqui la maniobra, els deixi passar i em vaig posar darrere del motorista. El semàfor d’Urgell – Paris estava en vermell, llavors el motorista es va girar sobre si mateix en la seva moto i amb gestos i escarafalls va començar a increpar-me. Jo per gestos li indiqui que em deixés en pau.

En posar-se verd el semàfor reiniciem la marxa normal, però quan vaig indicar amb l’intermitent que em volia desplaçar a l’esquerra, el motorista en veure-ho em va tancar amb la seva moto. Vaig tornar a posar l’intermitent i per dues vegades més em va tancar el pas. En l’última intentona em va aparèixer per l’esquerra i fent girar el braç puny en alt, (ho va fer com un genet de marrada quan amb el seu llaç vol capturar a una vaca) va descarregar un cop de puny en el retrovisor del meu taxi, obligant-me a parar ja que em va deixar sense visió per aquest mirall. Ell va parar la seva moto sobre la plaça que hi ha enfront de l’hotel “Sarrià”. Jo em vaig parar per demanar-li explicacions, en baixar-me del taxi em va rebre amb la placa a la mà dient que era policia. Durant la discussió estant assegut en el meu taxi (ho tenia sobre el meu) dient-me no sé què, en un moment sota la discusio de crits  al que em tenia sotmès, li vaig posar la mà en el pit (no va ser una agressió) solament un gest, al que ell va respondre “Pega’m…..pega’m”.

Vaig sortir del cotxe, li vaig fer unes fotos a la seva moto, el cridava que em denunciaria per donar-me a la fugida. Vaig buscar un pàrquing i vaig entrar en la comissaria dels Corts. Estant esperant dins em vaig preguntar: “ara els vaig a explicar que un dels seus companys m’ha fet això?” I vaig recordar la raó per la qual havien posat càmeres de vigilància en aquestes dependències. En sortir vaig cometre l’error de tota aquesta situació. A la sentinella que custodiava la porta amb la seva armilla antibalas li vaig explicar l’ocorregut i que posaria la denúncia en el jutjat de guàrdia. Crec que a l’apareix al mosso que va copejar el retrovisor del meu taxi amb la seva moto la sentinella li va avisar de les meves intencions.

Això va succeir un divendres. El dilluns criden a la porta del meu pis dos policies amb una denúncia per “atemptat a l’autoritat” dient-me que haig de presentar-me a declarar en comissaria acompanyat d’un advocat.

Durant l’espera per al judici (que ja no era de “atemptat a l’autoritat” sinó de “Faltes” ) vaig col·locar rètols en els fanals de la parada de taxi on a pocs metres va ocórrer tot. En aquest moment, hi havia dos companys que ho van presenciar tot a pocs metres fora dels seus taxis. No em va contestar ningú, fins que vaig caure en el compte que a quatre metres del succés hi havia un quiosc de premsa. Quan em vaig presentar en el quiosc, li vaig preguntar a la dona que estava allí que si s’acordava d’aquesta discussió, al que ella em va respondre, que sí que jo era el taxista. La quiosquera va llegir la denúncia i em va explicar que quan jo em vaig anar, el Mosso va venir amb molta agressivitat amb la placa per davant exigint que havia de fer de testimoni d’ell. La quiosquera no va voler, em va dir que es presentaria al judici.

El judici va ser una pantomima, el Mosso va presentar un part de lesions fals, van anul·lar la versió de la quiosquera dient que no havia vist l’agressió, a les preguntes de qui increpa a qui? El fiscal deia “El Taxista” i la quiosquera per dues vegades va dir “No…No… el motorista”.

Em condemnen a una multa de 300 euros d’indemnització més 90 euros, un mes a 10 euros diaris o cada dues quotes de 10 euros un dia de presó. No penso pagar per tant entraré a la presó 15 dies. No penso pagar per un abús de poder per part d’aquest Mosso i més quan el part de lesions és fals.

Demano suport a l@s companys del meu sindicat, per fer una campanya juntament amb totes les associacions i plataformes contra la violència institucional que es vulguin solidaritzar el dia del meu ingrés a la presó.

SI TOQUEN A UN ENS TOQUEN A TOTS, SALUT

SALUT I BON VIATGE