CNT BARCELONA DESCONVOCA LA VAGA INDEFINIDA DEL TAXI EN EL DEPARTAMENT DE TREBALL

Aquest matí hem sol·licitat al departament de treball la desconvocatòria de vaga indefinida del taxi, que haviem presentat per a totes les empreses i flotes de l’àrea metropolitana de Barcelona. La principal raó de presentar una convocatòria de vaga indefinida des de CNT, era perquè els treballadors assalariats, podrien tenir problemas. Perquè un treballador assalariat pugui fer vaga sense patir per possibles represàlies del seu contractador, l’aturada s’ha de comunicar formalment. En el cas de l’aturada indefinida de taxistes, durant aquests sis dies els taxistes autònoms o propietaris de flota han pogut fer vaga perquè la llei no els exigeix cap requisit per deixar de treballar. Els assalariats, però, han quedat exposats a possibles acomiadaments.

Les raons de desconvocar la vaga, atenen a la consulta realitzada a l’assemblea de taxistes a la plaça Catalunya, on rebutgen continuar amb la vaga indefinida. Tot el nostre respecte a les decisions preses per l’assemblea sobirana de taxistes. Ha de ser l’assemblea de taxistes el màxim òrgan de decisió, on tots els comitès i càrrecs revocables sorgeixen de la decisió de l’assemblea. Cap associació, ni sindicat està per sobre de l’assemblea de taxistes, aquest és el camí a seguir, rebutjant les eleccions sindicals i les cúpules de representants com la taula tècnica del taxi.

La lluita contra l’explotació i la precarietat, al taxi i en les VTC de Barcelona, ha de continuar. Aquesta vaga indefinida la valorem positivament, malgrat que es fes de manera molt precipitada per una única associació, sense comptar amb la resta de associacions, sindicats i col·lectius diversos de taxistes. Tant en les assemblees com en el comite de vaga, a faltat democràcia, respecte i transpatencia. Esperem que la propera vaga es faci millor, consultant i informant a tots els taxistes amb temps suficient.

SALUT I BON VIATGE