UN GRUP DE TAXISTES S´UNEIXEN PER DENUNCIAR LES COMISSIONS IL.LEGALS

Els taxistes estan en peu de guerra contra les comissions. Diuen que no s’estan respectant les parades properes als hotels i que alguns porters d’aquests establiments cobren de forma il·legal uns set euros per trajecte per adjudicar viatges a taxis determinats, sobretot si són viatges a l’aeroport. Per frenar això, un grup de taxistes han començat a fer pressió sobre el terreny.
En un mes i mig de funcionament ja han aplegat 120 membres. Es diuen Elite, la majoria d’ells són taxistes joves i volen posar fi de soca-rel al problema de les comissions. Ha estat un problema que s’ha aguditzat a la parada de taxis del Fòrum, aquí coincideixen tres hotels importants, el Centre de Convencions i l’edifici de Telefónica, un enclavament que genera molt moviment de turistes.
Els taxistes poden passar hores fent cua per esperar que arribi el seu torn, una espera que, segons denuncien alguns conductors, els recepcionistes dels hotels boicotegen. Quan un dels clients ha de viatjar a l’aeroport, els recepcionistes truquen per telèfon a uns taxistes concrets i aquests paguen de mitjana uns set euros per obtenir el trajecte. Un extra que el taxista acaba fent repercutir en l’usuari, per tant es tracta d’una pràctica il·legal que pot generar mala imatge per als turistes.
Els taxistes tenen el suport de l’Institut Municipal del Taxi, (IMET), però reconeixen que fins que no hi hagi un canvi en la llei del taxi serà difícil eradicar una praxi enquistada des de fa més de 30 anys a Barcelona. Hotelers, administracions i taxistes han de posar fil a l’agulla per recuperar la bona imatge d’un transport que suposa el 16 per cent del PIB de la ciutat.

S’han agrupat sota el nom d’Elite i des de fa un mes mig lluiten contra un mal endèmic en el sector del taxi. Les comissions, entre els tres i els 10 euros, que paguen alguns taxistes als hotels per tal d’aconseguir una bona carrera, sobretot a l’aeroport. L’objectiu és evitar que alguns dels seus companys encotxin els turistes a les entrades dels hotels saltant-se la cua de les parades.

SALUT I BON VIATGE.