BARCELONA , 29 (EUROPA PRESS ) –La protesta d’usuaris del transport públic en diferents estacions del metro de Barcelona ha aconseguit ” alterar ” el servei a les cincs línies de la capital catalana durant uns 30 minuts .

   Així ho han explicat a Europa Press fonts de Transports Metropolitans de Barcelona ( TMB ) .

   La sisena mobilització convocada per la Plataforma Stop Pujades s’ha iniciat a les 19.00 hores amb l’obertura dels torns en diferents estacions , i ha culminat amb la paralització de diferents combois entre les 20.00 i les 20.30 , unes actuacions que també s’han produït de forma puntual en tramvies i estacions de ferrocarril de l’àrea metropolitana .

   La plataforma protesta per l’aprovació dels nous preus per al transport públic i exigeix ​​la retirada d’un augment que enguany ascendeix al 5% en el cas dels bitllets més utilitzats – la T – 10 i la T-50/30- – .
   
La protesta d’aquest dimecres ha comptat amb concentracions simultànies en 39 concentracions de diferents estacions , i TMB ha lamentat la pertorbació del sistema per un ” sabotatge del servei” que han comès petits grups .

   La plataforma ha subratllat en un comunicat que les successives pujades per sobre de l’IPC converteixen el transport públic a ” un luxe per als usuaris i en un autèntic transvasament de fons públics cap a les empreses que el gestionen ” .

   Critica que TMB manté una ” opacitat absoluta ” sobre el seu pressupost i sobre el sou del seu equip directiu , que asseguren que puja a 600 persones , i exigeix ​​que es retiri l’augment del preu del bitllet per al 2014 , la congelació de les tarifes de 2013 i la convocatòria d’una taula social per fixar tarifes i criteris .

SALUT I BON VIATGE.

 

Por Seccio Ram

Estimados compañer@s:No somos ajenos a los problemas del taxi, desde hace unos años varios compañeros taxistas de manera desinteresada y voluntaria, al margen de cualquier organización del taxi existente hemos estado implicándonos en todas las reivindicaciones y movilizaciones en favor del trabajo del taxista autónomo , al tiempo hemos denunciado la explotación a la que está sometid@ el/la trabajador/a asalariado/a por parte de las empresas jurídicas y físicas del taxi. También hemos denunciado la connivencia de algunos grupos de presión con la administración dado sus intereses partidistas privados y económicamente lucrativos. Siempre desde nuestro espíritu libertario y de autogestión hemos querido la implicación de l@s compañer@s desde la participación activa a través de asambleas abiertas. Al querer encontrar de manera conjunta soluciones en la resolución de conflictos en los que nosotr@s éramos los afectados, no hemos querido delegar dejándolo en manos ajenas de representantes sindicales, y al contrario a través de la acción directa sin intermediarios hemos tratado con la administración los diferentes temas (Parada de taxi en la Estación de Barcelona-Sants, contingentación de las licencias a doble turno, convocatoria vinculante para que el taxista decida medidas reguladoras temporales, reglamento de emisoras, recurso de multas a la Guardia Urbana, etc….) La CNT-AIT siempre estuvo presente en el taxi