Des de fa unes setmanes, ens trobem tancat l’accés als lavabos de les andanes 11 i 12, que habitualment el personal alla present de l’estació ens permet accedir, prèvia presentació del carnet de taxista o llicència. Fa anys que el sector del taxi davant el cobrament de l’ús dels lavabos públics, sol·licito a l’estació el poder utilitzar el servei de wc gratuïtament, ja que les esperes de passatge són prolongades.

Tant amb l’Estació de Sants com amb l’institut metropolità del taxi, arribem a l’acord de l’ús d’uns lavabos proposats per la pròpia estació. Durant aquests anys en les ocasions que no hi ha hagut personal, diàriament a partir de les 22 hores, han deixat la porta oberta del recinte d’accés de les andanes 11 i 12 perquè els taxistes poguéssim accedir al lavabo. Sol·licitem en nom de tots els taxistes de les parades de taxi de l’estació resoldre urgentment aquest problema, davant els inconvenients i prejudici que ens esta causant. Sol·licitem que dins de l’horari d’obertura de l’estació, i del servei que el taxi presta, puguem continuar fent ús del lavabo gratuït com fins ara disposem.

Mariano Gutiérrez taxista de Barcelona.

SALUT I BON VIATGE.

Por Seccio Ram

Estimados compañer@s:No somos ajenos a los problemas del taxi, desde hace unos años varios compañeros taxistas de manera desinteresada y voluntaria, al margen de cualquier organización del taxi existente hemos estado implicándonos en todas las reivindicaciones y movilizaciones en favor del trabajo del taxista autónomo , al tiempo hemos denunciado la explotación a la que está sometid@ el/la trabajador/a asalariado/a por parte de las empresas jurídicas y físicas del taxi. También hemos denunciado la connivencia de algunos grupos de presión con la administración dado sus intereses partidistas privados y económicamente lucrativos. Siempre desde nuestro espíritu libertario y de autogestión hemos querido la implicación de l@s compañer@s desde la participación activa a través de asambleas abiertas. Al querer encontrar de manera conjunta soluciones en la resolución de conflictos en los que nosotr@s éramos los afectados, no hemos querido delegar dejándolo en manos ajenas de representantes sindicales, y al contrario a través de la acción directa sin intermediarios hemos tratado con la administración los diferentes temas (Parada de taxi en la Estación de Barcelona-Sants, contingentación de las licencias a doble turno, convocatoria vinculante para que el taxista decida medidas reguladoras temporales, reglamento de emisoras, recurso de multas a la Guardia Urbana, etc….) La CNT-AIT siempre estuvo presente en el taxi