23, 24, 25 Y 26 DE JUNY VAGA DE TELEOPERADORS; LA SITUACIÓ AL 033 ES INSOSTENIBLE

033 huelga CNT

Desde principis del 2015, es va començar a retardar el pagament dels Serveis de crédit d’abonat als taxistes del radio taxi, degut a problemes de liquidesa de l’empresa ocasionats principalment per una gran inversió tecnológica acompanyada de una deficient gestió empresarial.

Es va implementar un nou Sistema de Gestió de Flotes, que va fer baixar la qualitat del servei aixi com els temps de demora en l’espera de taxis i va aumentar la duplicitat de serveis amb les incidencies que això genera, tant per part del taxista, como per part del client i amb el que aixó implica i repercuteix en la feina de les centrals.

Com a resultat d’aquesta baixada de la qualitat, es van perdre molts clients abonats, i també la de molts taxistes, fet que va repercutir, evidentment, i molt, en una ja molt deficient tresorería, augmentant despeses i retards en els pagaments. Els últims pagaments que es van realitzar a a la flota, de manera regular, van ser realitzats el mes d’abril del 2015.

A fi de reduir costos i per tractar de recreçar la situació, entre els mesos de Septembre de 2014 y Septembre de 2015, l’empresa despedeix, de manera gradual, a unes 15 persones i a partir del mes de septembre de 2015, l’empresa ECONOMIS LOW COST es contractada per portat a terme l’Administració i la direcció de RADIO TAXI 033, després d’acomiadar l’empresa, de manera improcedent (el tema es als Jutjats) a l’anterior culpable (a qui, a dia d’avui, s’intenta criminalitzar i fer responsable de l’actual situación)

Desde aquell mateix mes, Septembre de 2015, les operadores comencen a cobrar cada mes amb més demora les seves nòmines, fins al punt de que a partir del mes de Febrer, es comencen a pagar per parts, degut a que l’empresa ja no pot fer front a la totalitat dels salaris en un sól pagament. Donada la situació de l’empresa, el personal opta per exercir el seu dret a vaga i en presenta convocatoria.

Al TLC de mediació que es duu a terme a tal fi, l’advocat de l’empresa, manifesta del seu puny i lletra, que si la vaga es duu a terme, es deixarà de prioritzar el pagament de les nòmines, passant l’empresa a priortizar altres pagaments. L’últim pagament que han rebut totes les treballadores es el 12 de Maig, en que s’abona un ingrés a compte de la nòmina d’Abril. Des d’aleshores, ja no han realitzat cap mes pagament, ni han donat cap previsió per fer-los.

L’activitat principal de l’empresa, es posar en contacte els clients de taxi amb els vehicles, i no s’ha notat un descens de la feina, mes bé tot el contrari i com que els acomiadaments, han sigut efectuats per reudir costos, no com a consecuencia d’una davallada de feina, el personal que continua a l’empresa, cada cop ha d’asumir un volum mes gran de feina, amb tot el que això comporta. En cap moment, la feina de l’empresa ha baixat, i el volum de feina continua sent constant i en aument.

Desde el Call Center de Radio Taxi 033, no es dona servei domés a aquesta emissora, si no que es dona servei a 19 radio taxis de diferents poblacions, entre ells: Radio Taxi Catalana (Badalona), Baix Taxi (Baix Llobregat), Exel Taxi (Sant Cugat), Radio Taxi Mataró, Gitaxi (Girona), Loteutaxi (Lleida), Salou, Sant Pere de Ribes, Vilafranca, etc…Tots aquest radio taxis, pagan puntualment les seves cuotes.

Els taxistes, que també s’han vist afectats, están tenint problemes des de fa més d’un any per cobrar les seves liquidacions i, en concret, es un bon número de taxistes, els que aseguren que tenen serveis pendents de cobrar per part de l’empresa així com tenen pendent de cobrament les devolucions de les quantitats que han deixat com a depòsit a l’hora de muntar la tablet necessaria per treballar amb la emissora.

En aquest cas, molts taxistes, han optat per retornar les cuotes, motiu que encara dificulta mes la financiació de l’empresa i fet per al qual, s’ha optat a compensar els deutes pendents de pagament amb aquestes cuotes, a fi de no generar més despeses i de tractar de reduir el deute.

La situació es angoixant i insostenible, tan per al personal, com per a molts taxistes, ja que tots han de continuar realitzant la seva feina, i es per això que tan els uns com els altres, volen fer pública la situació.

SOLIDARITAT AMB LA VAGA DE TELEOPERADORS DELS DIES 23, 24, 25 Y 26 DE JUNY

SALUT I BON VIATGE

 

3 comentarios en “23, 24, 25 Y 26 DE JUNY VAGA DE TELEOPERADORS; LA SITUACIÓ AL 033 ES INSOSTENIBLE

  1. La meva solidaritat amb els taxistes i teleoperadores d’aquest radiotaxi. Una llastima que un referent del sector com aquesta emisora hagi caigut en desgràcia per culpa de la pesima gestio del seu gerent.

  2. Es curioso que un sindicato anarcosindicalista no tenga en cuenta el factor financiero en el 033 y como los bancos están estrangulando una empresa con futuro. Sería bueno que se tuvieran en cuenta todas las fuentes y todos los datos, que se hiciera un relato completo de la realidad, lo demás es puro interés corporativo.

    1. Un sindicato anarcosindicalista vela y está al lado de los trabajadores, que habiendo hecho su trabajo es del todo inadmisible que no cobren su sueldo, los problemas financieros y mas si es por mala gestión son problema de la dirección de la empresa. Faltaría mas. Salut y solidaridad para los trabajadores.

Los comentarios están cerrados.