PODEM PERDRE EL TEMPS VOTANT …. O PODEM ORGANITZAR-NOS

Votar : es diu d’aquell acte d’irresponsabilitat que consisteix a ficar una papereta en una urna i esperar a veure què passa .
I diem irresponsabilitat perquè suposa delegar el nostre poder de decisió , el nostre judici i la nostra capacitat d’organitzar- se i conviure . Aquesta delegació suposa l’anul · lació de l’autoregulació de la societat per si mateixa quedant subjugada al poder econòmic i polític d’uns pocs. Aquesta delegació suposa que acceptem el que ells decideixin .

 Alguns arguments utilitzats per convèncer de votar :

Si no vas a votar no tens dret a queixar-te ” . Fruit d’una distorsió absoluta del funcionament de les estructures polítiques i davant la qual potser el millor és respondre amb una altra frase categòrica que diu que ” la queixa és el mur que separa la necessitat de l’acció, el ​​que cal fer és actuar ” .

Cal votar perquè vivim en democràcia ” . Demo = poble , Cracia = poder. Sembla un acudit de Mafalda .

Són les normes del joc que hem acceptat tots ” . Considerar que la constitució del 78 ha estat decidida per tots , és molt dir , i ja no només pel seu qüestionable procés de ” transacció” política , pels condicionants de pressió i xantatge d’aquest referèndum , sinó per una qüestió simplement biològica , ja que ningú que tingui menys de 56 anys va tenir tan sols l’ oportunitat de votar-la.

Cal aturar la dreta ” . Argument utilitzat qual ” home del sac ” pels qui es reclamen d’esquerres … però que quan arriben al poder fan polítiques de dretes .

La política és un servei públic” . La classe política , permeteu la ironia , sí que està bé privatitzada . Veient a qui afavoreixen amb les seves decisions , cridar servidors públics és una broma .

Cal votar perquè els polítics ens representen” . Curiós truc de màgia a través del qual dipositant un paper en una urna ja imatge i semblança de Déu, que és a tot arreu i tot ho sap , aquest poder passa al polític que l’utilitzarà per solucionar els nostres problemes . Salta a la vista que els votants no fan seguiment dels incompliments del “programa electoral ” dels partits quan governen .

 MÉS DEL MATEIX O LES FALSES IL · LUSIONS

Cal cuidar dels nous grupuscles polítics que , en l’actual context de tedi popular , tracten de renovar les esperances en el parlamentalismo . Sota una aparença rupturista i radical ( recuperar els espais de debat i intervenció ciutadana , això sí , sense dir-nos com … ) ens venen una vegada més la mateixa moto , basada en la delegació política mitjançant votacions , i que s’evidencia en un programa electoral populista ( només signifiquen en les qüestions actualment més mediàtiques ) . Això , quan no encarnen directament un feixisme de nou encuny . No ens ofereixen solucions en el món laboral , d’aquesta l’àmbit que més temps ens ocupa a la vida i el pilar sobre el qual se sustenta tota la resta . Els seus programes no tenen cap estratègia per sortir del binomi capitalisme -estat , quedant-se només en oferir la promesa d’un capitalisme amb rostre humà sota la tutela d’un govern format , aquest cop sí , per persones honrades .


I QUÈ ALTERNATIVES HI HA ?

Estan molt interessats en que tinguem por al canvi, a fer-nos creure que vivim en el millor dels sistemes possibles , perquè si no , ” ens menjaríem els uns als altres ” .L’antropologia política ens mostra diferents exemples reals de múltiples tipus d’estructures socials que han viscut de forma horitzontal durant milers d’anys .La història ofereix múltiples exemples d’estructures socials horitzontals creades pel moviment obrer , des del col · lectivisme , al comunisme llibertari o al mutualisme .A dia d’avui també sorgeixen exemples de recerca d’alternatives , des dels grups de consum a les cooperatives integrals .Des de CNT fem una crida a prendre el control de les nostres pròpies vides ja organitzar-nos, perquè per canviar les coses calen persones que facin , no deleguin . En CNT promovem l’abstenció activa , ja que no es tracta només de no legitimar els seus processos electorals ( desmovilizándonos i acomodant , esperant passivament que altres facin la nostra feina ) , sinó de participar directament en la solució dels nostres problemes , agrupant en col · lectius i organitzacions horitzontals i assembleàries , mantenint la independència econòmica i política , sense ingerències , i al servei dels interessos de la classe treballadora .

Ni volem , ni podem , ni sumem vots : ens organitzem .


Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CNT


SALUT I BON VIATGE.