14947384_239597379789994_1700133545056626433_n

En les Assemblees celebrades avui, al casinet d´hostafrançs en el Metro de Barcelona, la plantilla ha retirat la seva confiança al Comitè d’empresa. Mitjançant votacions s’ha demanat la dimissió del Comitè i la dimissió de la comissió de la taula negociadora. La plantilla farta que part del Comitè vagi per lliure ha reivindicat de diverses maneres que la ” Assemblea és sobirana ” que totes les decisions, s’han de prendre en Assemblea general per part dels treballadors i treballadores. La plantilla queda a l’espera de la resposta de cada sindicat a les peticions de dimissió. Encara que UGT i CGT ja van avançar que ells solament acatessin les decisions dels seus afiliats, la resta de sindicats van dir que assumirien els resultats.

14910423_1717992528518791_7320184765635315285_n

Després d’un any de negociacions i 15 convocatòries de dures vagues, la negociació del Conveni Col·lectiu de Metro está prenent una deriva preocupant. Ens dóna la sensació que algú a perdut el rumb i s’està empassant amb la voluntat de l’empresa en lloc de negociar per a benefici de les treballadores i treballadors. Però el que ens preocupa molt més és que a causa d’això podria quedar afectat l’esperit combatiu de la plantilla. D’aquest esperit de lluita depèn el com defensarem el nostre conveni i que força tindrem per reaccionar davant noves futures accions que pren l’empresa.

La divisió interna del Comitè d’empresa i el distanciament entre aquet i la plantilla va quedar mes que evident en l’última assemblea, un gran problema en estar immersos a la meitat d’una negociació.

L’origen del problema romandrà perquè es segueix delegant i depenent de la bona voluntat dels nous triats, la majoria d’ells els mateixos d’ara. El veritable canvi ha de sortir de nosaltres mateixos, de la plantilla. Hem de participar activament, assistir i fer propostes en les Assemblees, assistir a les mobilitzacions o accions que es convoquin. I per que no? Organitzar-nos i triar portaveus, que no representants. Aquesta plantilla ha demostrat de sobres que sap lluitar per defensar i millorar els seus drets, mantenint-se unida i no hauria de cedir davant una direcció prepotent que té com a objectiu limitar-nos.

És el teu Conveni, són els teus drets, qui millor que el teu per defensar-los. Que les jornades de vagues que hem sofert no siguin per res. Confiem en la nostra força, la força de mes de 3000 treballadors.

Participa, Protagonitza la teva pròpia lluita
L’ASSEMBLEA ÉS SOBIRANA

seccio.metro@barcelona.cnt.es

SALUT I BON VIATGE

Por Seccio Ram

Estimados compañer@s:No somos ajenos a los problemas del taxi, desde hace unos años varios compañeros taxistas de manera desinteresada y voluntaria, al margen de cualquier organización del taxi existente hemos estado implicándonos en todas las reivindicaciones y movilizaciones en favor del trabajo del taxista autónomo , al tiempo hemos denunciado la explotación a la que está sometid@ el/la trabajador/a asalariado/a por parte de las empresas jurídicas y físicas del taxi. También hemos denunciado la connivencia de algunos grupos de presión con la administración dado sus intereses partidistas privados y económicamente lucrativos. Siempre desde nuestro espíritu libertario y de autogestión hemos querido la implicación de l@s compañer@s desde la participación activa a través de asambleas abiertas. Al querer encontrar de manera conjunta soluciones en la resolución de conflictos en los que nosotr@s éramos los afectados, no hemos querido delegar dejándolo en manos ajenas de representantes sindicales, y al contrario a través de la acción directa sin intermediarios hemos tratado con la administración los diferentes temas (Parada de taxi en la Estación de Barcelona-Sants, contingentación de las licencias a doble turno, convocatoria vinculante para que el taxista decida medidas reguladoras temporales, reglamento de emisoras, recurso de multas a la Guardia Urbana, etc….) La CNT-AIT siempre estuvo presente en el taxi