LA CNT CONVOCA VAGA GENERAL A LA CIUTAT DE BARCELONA EL PROPER 31 D´OCTUBRE

Davant l´atac continuat que governs i Patronal no dubten en dirigir cap a la clase treballadora, amb el consegüent malestar laboral i social que venim patint, la CNT Barcelona convoca jornada de vaga general de 24 hores el dimecres 31 d’octubre a la ciutat, seguint el que ha estat el fil discursiú de les darreres campanyes d´aquest sindicat. La CNT convoca  sense esperar que siguin sindicats del tot aliens als interessos de la clase treballadora els que cridin la població a mobilitzar-se.

Entenem les polítiques neoliberals de les èlits dirigents com un atac rere altre a la clase treballadora. Una clase treballadora que, alhora, ha estat convençuda de ser la culpable d´aquesta situació que ara pateix i que anomenen crisi. Amb la culpa de per mig, és més fàcil que els i les treballadors/es acceptem tota mena de sacrificis imposats i els duguem a terme amb resignació. Els atacs a la clase treballadora no s´aturen. Ben al contrari, han continuat amb una regularitat diària, perque és cada día quan els patim. L´única raó per la que no s´aturen és perque els treballadors, les treballadores, els estem permetent.

Des de la darrera vaga general al març, aquest sindicat ha dut a terme distintes campanyes (contra l’atur i la seva criminalització, contra el paper de la banca a la situació econòmica que estem patint, contra el desnonaments, etc….) en les que plantejàvem la necessitat d´una vaga general com a eina dels treballadors davant els atacs de governs i Patronal. Ara és el moment de demostrar que es pot i s´ha de fer; i es pot fer sense que haguem d’esperar que siguin els sindicats del poder (CCOO i UGT) els que facin la crida. Una vaga ha de sorgir des de la clase treballadora, i no des d´ uns organismes que no poden representar els treballadors tal com diuen, perque els seus interessos son uns altres, que ben poc tenen a veure amb les necessitats del la clase treballadora.

La CNT ha iniciat un diàleg amb els treballadors i les treballadores: ha sortit al carrer en diferents ocasions els darrers messos i els ha parlat clar. La resposta ha estat clara: hem trobat la necessitat d´ una alternativa real de lluita, ens han demanat veure´ns al carrer. La CNT no és aliena als treballadors, sino que són ells mateixos qui la formen i la treballen cada día. No només funciona per a ells, sino per ells. Aquesta vaga pretèn ser una demostració de com es posa en pràctica l´ organització de la clase treballadora quan són els mateixos treballadors qui la fan possible. Es tracta, doncs, de portar a l´acció el discurs que aquest sindicat ha estat portant als carrers. Per tant, fem una crida a treballadors, aturats o en actiu, estudiants, pensionistes, mestresses de casa, desnonats i, en definitiva, a tota la clase treballadora, a que participin d´aquesta jornada de vaga.

Tothom sap que ens sobren els motius per anar a la vaga. Les darreres reformes,  les retallades (quan no directament aniquilació) de drets laborals i socials, congelació de sous i pensions, acomiadaments, pujada d´impostos… tots estem patint a la nostra pell alguna de les conseqüències d´aquests atacs o tenim ben a prop algú que les pateix. És per això que és necessària una vaga organitzada pels propis treballadors, amb uns problemes comuns que els hi fan anar cap a les mateixes solucions. Amb aquesta convocatoria de vaga la CNT reivindica, entre d’altres:

-La derrogació total de la darrera reforma laboral.

-La reducció de la jornada de treball de 40 a 30 hores setmanals, sense que això suposi una reducció de sou, sino que permeti la contratació de nous treballadors.Treballar menys per treballar totes.

-Edat de jubilació als 55 anys.

-Subsidi il•limitat per aquells/es treballadors/es en situació d’atur.

-Defensa dels serveis públics i garantía d´accés als mateixos per a tota la població.

Aquest sindicat durà a terme un seguit d’accions de crida a la vaga a diferents punts de la ciutat en els dies previs a aquesta jornada, per tal de fer arribar a tota la población  que tenen la possibilitat de defensar els seus drets a la feina i de lluitar quan se’ls ataca. I ho poden fer des d’una organització anarcosindical com és la CNT.

En conseqüència  desde la CNT  juntament amb altres organitzacions com la Coordinadora Laboral i de suport mutu 15-M , COS, CGT, us animem a participar en aquesta jornada de vaga i lluita. PERQUE SOBREN ELS MOTIUS. NI UN PAS ENRERE.

ELS DRETS NO ES NEGOCIEN, ES DEFENSEN!

SALUT I BON VIATGE.