Divendres que ve 11 d’octubre sortim al carrer, per a denunciar la situació de falta de taxis adaptats en què es troben mes de 130000 discapacitats, de l’àrea metropolitana de Barcelona. A les 12.00 hores en plaça universitat.

La Fundació Disgrup a presentat una denúncia contra l’ajuntament de Barcelona, per vulneració de drets i tracte desigual a persones amb discapacitat.

La situació del col·lectiu de persones discapacitades, per a agafar un taxi adaptat és gairebé una utopia, ja que en tot l’àrea metropolitana de Barcelona només existeixen 91 taxis adoptats, per a atendre a mes de 130000 discapacitats, només a Barcelona, quan segons la normativa hauria d’haver-hi almenys el 5% de la flota de taxis adaptats, és a dir 525 taxis adaptats. Gairebé tots els taxis adaptats de l’àrea metropolitana de Barcelona, estan en l’emissora Taxi Amic,

La Fundació Disgrup, el col·lectiu d’ajuda a persones amb discapacitat, reclama mes taxis adaptats a Barcelona, i han presentat una denúncia contra l’ajuntament de Barcelona ( que és qui té totes les competències sobre el transport públic) per presumpta discriminació, vulneració de drets o tracte desigual a persones amb discapacitat i/o les seves famílies per la falta d’accessibilitat dels serveis de transport públics i el seu entorn de la ciutat de Barcelona, i que concretament es perpetren en els següents serveis de transport de la ciutat de Barcelona:

En el Metro, entre altres: Plaza España – línies 1 i 3 – Plaza de Sants – línies 1 i 5 – i plaça Urquinaona – línia 2 -.

En autobusos, arran dels problemes en les plataformes d’accés dels mateixos per a persones amb mobilitat reduïda.

En el servei de Taxi, ja que no s’està respectant el percentatge mínim de llicències adaptades per a persones amb discapacitat.

La fundació Disgrup denúncia l’incompliment sistemàtic de la normativa estatal en matèria d’accessibilitat, ja que el servei de transports de la ciutat de Barcelona no reuneix les mesures necessàries d’accessibilitat exigides, suposant tot això una greu discriminació per al col·lectiu de discapacitats, atès que no poden desplaçar-se en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania. Aquesta denúncia també s’a lloc en coneixement de l’oficina del defensor del poble, la Síndic de Greuges de Barcelona i de Catalunya, el institut Municipal de Persones amb Discapacitat, el European Disability Fòrum, i del Departament de treball, afers socials i families de la Generalitat de Catalunya. Des de la fundació Disgrup estan disposats a arribar al Tribunal Europeu de Drets Humans, si fos necessari.

Des de la secció del taxi de la CNT, volem solidaritzar-nos amb el col·lectiu de discapacitats de Barcelona, i denunciar la greu discriminació que sofreixen els discapacitats al no aplicar-se la normativa i no tenir suficients taxis adaptats. Animem a tot el sector del taxi de Barcelona a solidaritzar-se amb els discapacitats i a intentar buscar una solució al problema.

SALUT I BON VIATGE

Por Seccio Ram

Estimados compañer@s:No somos ajenos a los problemas del taxi, desde hace unos años varios compañeros taxistas de manera desinteresada y voluntaria, al margen de cualquier organización del taxi existente hemos estado implicándonos en todas las reivindicaciones y movilizaciones en favor del trabajo del taxista autónomo , al tiempo hemos denunciado la explotación a la que está sometid@ el/la trabajador/a asalariado/a por parte de las empresas jurídicas y físicas del taxi. También hemos denunciado la connivencia de algunos grupos de presión con la administración dado sus intereses partidistas privados y económicamente lucrativos. Siempre desde nuestro espíritu libertario y de autogestión hemos querido la implicación de l@s compañer@s desde la participación activa a través de asambleas abiertas. Al querer encontrar de manera conjunta soluciones en la resolución de conflictos en los que nosotr@s éramos los afectados, no hemos querido delegar dejándolo en manos ajenas de representantes sindicales, y al contrario a través de la acción directa sin intermediarios hemos tratado con la administración los diferentes temas (Parada de taxi en la Estación de Barcelona-Sants, contingentación de las licencias a doble turno, convocatoria vinculante para que el taxista decida medidas reguladoras temporales, reglamento de emisoras, recurso de multas a la Guardia Urbana, etc….) La CNT-AIT siempre estuvo presente en el taxi