BARCELONA COMENÇA LES OBRES PER RECUPERAR LA PLAÇA DELS PAÏSOS CATALANS

Habilitarà un aparcament de cotxes i 400 motos al costat de l’estació de busos.
Es proposa traslladar part de la parada de taxis  a la plaça dels Països Catalans-

BARCELONA. EUROPA PRESS. – L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de millora del paviment de la plaça dels Països Catalans, la neteja i arranjament de la seva pèrgola i la reparació de l’enllumenat, segons ha informat el consistori en un comunicat aquest divendres.

En una segona fase es preveu canviar tot el paviment amb un de més gruixut, recuperar la font de ruixadors i l’adossada al mur així com tot el mobiliari urbà original que tenia quan va ser inaugurada en 1983.
També ha recuperat un solar entre els carrers de Guitard, Puiggarí, Comtes de Bell·lloc i Viriat, al costat de l’estació d’autobusos, ocupat fins ara per l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) com a magatzem de les obres de l’AVE. Aquesta actuació convertirà el solar en un nou aparcament per a cotxes que desplaci part de l’actual d’àrea verda i blau i permeti crear unes 400 places d’estacionament per a motos.
Es preveu omplir amb formigó la part per a cotxes abans de final d’any i la resta en una segona fase, i la suma de les dues actuacions costarà 225.000 euros.
Una tercera intervenció, encara en fase d’estudi i a fer en el primer semestre de l’any que ve, reobriria la connexió del lateral mar de l’avinguda Josep Tarradellas amb la plaça i el carrer Tarragona, actualment tallada per les obres de la capçalera nord de Sants.

PARADA DE TAXIS
Finalment, es proposa traslladar part de la parada de taxis –actualment a la plaça Joan Peiró– a la plaça dels Països Catalans, una demanda històrica dels taxistes.
Es farà mitjançant un recorregut de connexió de les dues places a través de part de la zona tancada per obres al costat del passeig de Sant Antoni, una intervenció finançada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).
El 1984 la plaça dels Països Catalans va guanyar el premi de l’associació privada Foment de les Arts i el Disseny (FAD) com a model de plaça dura.

SALUT I BON VIATGE.