Ens hem concentrat a l’hotel Derby Bagués de les Rambles per a protestar contra el pagament de comissions de l’emissora City Taxi als directius dels hotels Derby, i contra la precària situació dels treballadors d’hotels Derby. Els hotels Derby de Barcelona, porten anys cobrant comissions de l’emissora City Taxi. Aquesta cadena d’hotels treballa exclusivament amb l’emissora comisionista “City Taxi” , on cada mes City Taxi paga comissions per cada servei de taxi de la cadena hotelera.

Qui cobra totes les comissions de City Taxi són els directius de la cadena hotelera, que té un patrimoni de 800 milions d’euros, mes de 5000 obres d’art, i un benefici a l’any de 80 milions d’euros, mentre els treballadors i treballadores de Derby Hotels són condemnats a la precarietat.

Aquí tenim tot un negoci muntat amb el pagament il·legal de comissions a aquesta cadena d’hotels, per part de l’emissora City Taxi, frau, estafa i engany als taxistes de Barcelona i als usuaris del taxi.

La major part dels treballadors de l’Hotel Bagués van decidir fa 8 mesos organitzar-nos creant una secció sindical de CNT en el nostre centre de treball.

Els esdeveniments que van seguir i especialment l’actitud i les accions de l’empresa , amenaçant a companys i companyes amb futures conseqüències i recriminant-los haver-se unit a CNT, durant aquests mesos no han fet més que reafirmar la importància de l’organització sindical dins dels nostres centres de treball.

Parlem d’una empresa amb 50 anys d’història, un patrimoni de 800 milions d’euros , i que durant els últims anys ha facturat entre 60 i 80 milions a l’any. Una empresa que s’omplia la boca dient que érem el seu principal actiu i que tots formàvem una gran família. Però que no obstant això, amb l’arribada del COVID 19, va deixar clar que si condemnar-nos a la precarietat i/o la desocupació és el preu a pagar per minimitzar perdudes, estan encantats de fer-lo.

Han deixat clar que per a ells no som més que un recurs al servei dels seus interessos econòmics. 

Des del primer dia van evitar asseure’s amb nosaltres per a abordar la situació i trobar solucions en comú. No va ser fins a passats diversos mesos i després de les primeres accions sindicals que van acceptar reunir-se per primera vegada. Malgrat tot la seva actitud va continuar sent la mateixa, van negar totes les nostres reivindicacions des de la supèrbia més absoluta , sense ni tan sols presentar una sola proposta alternativa.

Aquesta supèrbia que els impedeix acceptar a la secció i als treballadors com a interlocutors vàlids. Es neguen a acceptar que algú més que ells pugui tenir veu i vot en Derby Hotels, no obstant això s’obliden que Derby Hotels sense els seus treballadors i treballadores no és RES.

Secció Sindical CNT Derby Bagués

seccio.derbybagues@barcelona.cnt.es

twitter.com/ CntDerby

facebook.com/ CntDerby

instagram.com/secciocntderby

SALUT I BON VIATGE

Por Seccio Ram

Estimados compañer@s:No somos ajenos a los problemas del taxi, desde hace unos años varios compañeros taxistas de manera desinteresada y voluntaria, al margen de cualquier organización del taxi existente hemos estado implicándonos en todas las reivindicaciones y movilizaciones en favor del trabajo del taxista autónomo , al tiempo hemos denunciado la explotación a la que está sometid@ el/la trabajador/a asalariado/a por parte de las empresas jurídicas y físicas del taxi. También hemos denunciado la connivencia de algunos grupos de presión con la administración dado sus intereses partidistas privados y económicamente lucrativos. Siempre desde nuestro espíritu libertario y de autogestión hemos querido la implicación de l@s compañer@s desde la participación activa a través de asambleas abiertas. Al querer encontrar de manera conjunta soluciones en la resolución de conflictos en los que nosotr@s éramos los afectados, no hemos querido delegar dejándolo en manos ajenas de representantes sindicales, y al contrario a través de la acción directa sin intermediarios hemos tratado con la administración los diferentes temas (Parada de taxi en la Estación de Barcelona-Sants, contingentación de las licencias a doble turno, convocatoria vinculante para que el taxista decida medidas reguladoras temporales, reglamento de emisoras, recurso de multas a la Guardia Urbana, etc….) La CNT-AIT siempre estuvo presente en el taxi