En aquesta crisi econòmica i social que estem patint els treballadors i treballadores de l’taxi, l’AMB IMET (Àrea metropolitana de Barcelona Institut metropolíta del taxi)  no és capaç de regular el servei de transport de taxi davant la caiguda de la demanda de taxi, abandonant a la seva sort als taxistes. Amb totes les seves lleis, polítics, funcionaris, advocats .. no són capaços de regular el taxi, en una situació d’emergència, no són capaços de donar una solució als treballadors i treballadores de l’taxi que no arriben a final de mes per pagar el lloguer, o per donar de menjar als seus fills, o per poder pagar els 140000 euros d’hipoteca de la llicència de taxi. Si no es fan càrrec de la situació, el que han de fer els senyors polítics de l’IMET AMB és dimitir, i admetre que el sistema de venda i expeculacion de llicències de taxi és un engany, i la llei catalana de l’taxi és un fracàs.

Despres de la pragmàtica analisi nomès ens queda especular cap a on pot anar a parar la situació dels taxistes. Partint de la base que la major part dels politics i partits es comporten com a BANDES MAFIOSES i que per tant el poble nomès els interessa per a que els votin i aixi aconseguir el poder, enriquir-se i resoldre per sempre la seva vida. Aixi es que en aquest cas nomès ens resta organitzar-nos, pero des de una posició d’empoderament real, recolzat en tot el sector si aquest es comporta solidariament conscienciat de la seva responsabilitat en generar una gran pressió reivindicariva. Si no s’aconsegueix aquest imprescindible suport del sector, llavors si que els governants ho tindràn fàcil per a sotmetre als taxistes i el futur passara a ser previsiblement nefast .

1-En el millor dels casos potser s’allargarien els terminis dels ajuts,però sense augments.

2- No es faria cap reducció de flota.

3.-Possiblement cauria el preu de les llicències.

Segons diversos economistes existeix la probablitat de que la recuperació econòmica no es comenci a percebre fins a 5 anys. A la normalització a nivells de l’any 2019 potser no s’hi arribi fins dins de 15 o 18 anys. En bona part tot dependrà de la capacitat dels taxistes en generar la pressió suficient per aconseguir superar les problemàtiques del taxi.

Propostes de la secció de l’taxi de la CNT:

1-Regulació de la oferta i demanda, retirant llicències previa indemnització amb un justipreu.

2-Tarifes que premetin una vida digna i que siguin cada any actualitzades fidedignament en funció de l’increment dels costos.

3-  Dedicació exclusiva del titular de la llicencia i familiars de primer grau.

4- Jornada de 8 hores.

5 – En cada cessament d’activitat del taxista, la administració haura d’ exercir el dret de retracte i adquirir la llicencia pel valor del justipreu corresponent.

6 -Les llicències  hauran de ser adjudicades a taxistes per ordre de llista de sol.licituds.

7 -Les llicències  s’hauran d’adjudicar previ abonament de una única taxa equitativa.(extinció del nefast mercat secundari de compra/venda de llicències).

8 -Controls realment eficaços sobre la competència il.legal per mala praxis de VTC i la de l’intrusisme,etc.

9 -Implantació de la APP pública oficial , de tecnologia avançada ,d’operativa i serveis diversos plenament eficient.

10 -Promoció eficaç del taxi.

11- Donar accès al sector en la de presa de decisions importants, mitjançant la participació directa i vinculant dels taxistes.

12-Admissió de poder accedir a la jubilació activa i seguir treballant essent titular de la llicència.

13-Derogar la obligació de retirar del servei els vehicles a partir dels 10 anysd’antiguitat.

SALUT I BON VIATGE

Por Seccio Ram

Estimados compañer@s:No somos ajenos a los problemas del taxi, desde hace unos años varios compañeros taxistas de manera desinteresada y voluntaria, al margen de cualquier organización del taxi existente hemos estado implicándonos en todas las reivindicaciones y movilizaciones en favor del trabajo del taxista autónomo , al tiempo hemos denunciado la explotación a la que está sometid@ el/la trabajador/a asalariado/a por parte de las empresas jurídicas y físicas del taxi. También hemos denunciado la connivencia de algunos grupos de presión con la administración dado sus intereses partidistas privados y económicamente lucrativos. Siempre desde nuestro espíritu libertario y de autogestión hemos querido la implicación de l@s compañer@s desde la participación activa a través de asambleas abiertas. Al querer encontrar de manera conjunta soluciones en la resolución de conflictos en los que nosotr@s éramos los afectados, no hemos querido delegar dejándolo en manos ajenas de representantes sindicales, y al contrario a través de la acción directa sin intermediarios hemos tratado con la administración los diferentes temas (Parada de taxi en la Estación de Barcelona-Sants, contingentación de las licencias a doble turno, convocatoria vinculante para que el taxista decida medidas reguladoras temporales, reglamento de emisoras, recurso de multas a la Guardia Urbana, etc….) La CNT-AIT siempre estuvo presente en el taxi