CNT PROTESTA CONTRA LES JORNADES DE 12 HORES I ELS ARRENDAMENTS DE LLICÈNCIES EN LES FLOTES I GESTORIES DEL TAXI, DAVANT DE LA DIRECCION GENERAL DE TRANSPORTS DE LA GENERALITAT

12717249_1736109553278763_8613830831830810675_n

Aquest passat dijous 11 de febrer la secció del taxi de la CNT s’ha concentrat per protestar contra les jornades de 12 hores i els arrendaments de llicències a les empreses, flotes i gestories del taxi de Barcelona, davant del departament de territori i sostenibilitat de la direcció general de transports de la generalitat de Catalunya (Av. De Josep Tarradellas, 2-6,)

La regulació del taxi és una garantia pels ciutadans i hem de defensar aquest model. No obstant, això no exclou que evolucionem  en la millora dels serveis desde la racionalització horària del treball i l´eficiència (reduir hores de treball augmentant l´ocupació). Cal  inventivar i repartir la demanda, optimitzant tots els recursos a l´abast. Reduir la jornada incideix positivament en la seguretat laboral, la seguretat viària, la mobilitat a la ciutat i la sostenibilitat mediambiental. Fa molts anys de la situació d´ilegalitat a les empreses, el que suposa un atemptat per els treballadors i alhora un frau, a raó de 12 hores per torn.

Per questió de seguretat laboral s´ha de limitar eficaçment el nombre d´hores de conducció de cada conductor assalariat, establint-se un màxim de 8 hores de treball efectiu diari (temps en disponibilitat de prestar servei). La regulació hòraria de 16 hores per els vehicles a doble torn , és l´única mesura flexible que possibilita parades técniques controlades i respecta les 40 hores de treball efectiu setmanal segons la legislació laboral vigent.

campaña 8 hores catala


ÉS UNA VERGONYA QUE LA CIUTAT DE BARCELONA ES DECLARI EN CONTRA DEL TTIP (tractat transatlantic per al comerç i la inversió) MENTRE ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DEL TAXI SÓN OBLIGATS A TREBALLAR 12 HORES DIÀRIES

SALUT I BON VIATGE.