PROLIFERA EL TRANSPORT IL.LEGAL DE PASSATGERS I ES PROFESSIONALITZA

 La Generalitat sanciona amb 22.500 euros una empresa que traslladava en furgonetes a turistes. Els portaven a prostíbuls gratuïtament i cobraven comissió.
El sector del taxi detecta més intrusisme i vehicles particulars transportant passatge sense els permisos.

(20 minutos)
El transport il·legal de passatgers en cotxes i furgonetes prolifera a les zones d’oci, el port, l’aeroport i grans estacions. La Generalitat ha imposat 15 sancions (que sumen 22.500 euros) a una única empresa que es dedicava a traslladar turistes de forma gratuïta i sense llicència a prostíbuls, dels quals els transportistes rebien una comissió.
Almenys cinc vehicles de set places es dediquen des de fa any i mig a recollir turistes a les principals zones d’oci nocturn i dur-los gratuïtament a locals de noies de companyia de la ciutat. L’empresa sancionada, segons l´Ajuntament es presenta com a organitzadora d’esdeveniments. Cobraven una comissió per part dels clubs.

Ha estat ara quan l’Administració ha obert 15 expedients per infracció contra l’empresa, de les quals en derivaran 15 multes per valor de 1.500 euros cadascuna. Concretament, vuit estan a punt de comunicar-se, segons va avançar aquest dijous el regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes.
«No podem dir que l’activitat ha desaparegut del tot, però sí que ha baixat», resumia Freixedes, qui destacava la dificultat afegida que ha suposat a l’hora d’obrir els expedients el fet que els transportistes no cobressin als clients directament.

En aquest sentit, el grup municipal del PPC va reclamar aquest dijous a la Comissió de Seguretat i Mobilitat que es garanteixi «una solució definitiva» en casos com aquest.

Sense llicència
 El sector del taxi ha detectat com, arran de la crisi, ha augmentat progressivament el nombre de particulars que transporten passatge sense llicència. També hi ha més empreses que s’anuncien sense tenir els permisos.

SALUT I BON VIATGE.