El Primer de Maig ha de servir per mostrar amb força el nostre més ferm rebuig a l’actual situació socioeconòmica . Però més enllà de la situació actual, cal reivindicar i mantenir el llegat històric d’aquesta data i el seu significat . Sense voler amb això caure en la mitificació , hem rebutjar un 1r de Maig com un simple dia festiu , perquè desvirtua el seu origen de lluita obrera . No és sinó a causa d’un procés d’assimilació per part del sistema , que la jornada de protesta internacional sorgida dels famosos successos de Chicago és convertida en festivitat per part de governs per buidar de contingut . D’aquesta manera , es passa d’una jornada de lluita i desafiament al capital repetida anualment , a la ” festa del treballador ” , ” festa de Sant Josep Obrer ” durant l’Espanya franquista , o actualment ” festa del treball ” …

Però, que no podem oblidar el seu origen , no vol dir que la lluita hagi d’estar subjecta al calendari d’efemèrides . La lluita ha de ser una construcció quotidiana que doni la necessària resposta als greus atacs que patim dia a dia , sense oblidar la nostra justa aspiració a un món millor a través d’un canvi profund , radical , de la societat i l’economia , que només pot ser protagonitzat per la classe obrera .No a enunciar aquí ni la llarga llista de robatoris i abusos , ni les injustes condicions a què sotmeten les nostres vides els de sempre : banquers , polítics , empresaris i altres mena . Diguem , per simplificar , que tots els problemes formen part d’un sol: el sistema capitalista .

Ells , com a classe social , amb les seves decisions i actes persegueixen un únic objectiu: el de mantenir els seus beneficis i privilegis a través d’un sistema social basat en la dominació i l’explotació de la resta de les persones , considerant mercaderia , guanyat sense dignitat , sense drets ni control sobre les nostres vides . Ens preguntem què cal per respondre i actuar ” com ells” . És a dir , com una mateixa classe , organitzada i amb un únic interès final : alliberar-nos del jou capitalista .

Estem obligats a fer-ho , ja que el sistema ens vol convèncer que som individus inconnexos , aïllats , fins i tot millors que altres basant-se identitats culturals , religioses , futbolístiques , nacionals … per convertir-nos en mers consumidors o en simples productors . En definitiva , fan tot el possible per crear divisions , barreres , fronteres que només serveixen per impedir que ens trobem i ens reconeguem com el que som : una mateixa classe , explotada , exclosa , dominada i utilitzada . Ens hem d’aixecar i plantar batalla .

En el moment actual de la crisi , o millor dit reestructuració capitalista , el govern projecta en els mitjans un discurs triomfalista tan fals com insultant , intentant enganyar a la població amb el pal i la pastanaga d’un pròxim desenllaç feliç , o usant simplement el pal amb els que no es creuen el conte i romanen compromesos amb la mobilització social estenent la consciència de classe a totes i tots els treballadors que ja han percebut que el sistema que els van vendre com millor dels mons possibles , no serveix .

Seria un pas enrere abandonar la mobilització , seduïts per solucions ” fàcils” , i caure en el parany de delegar la lluita en el vot . La imminència d’eleccions proporciona moltes persones la il · lusió d’una sortida tangible al col · lapse social a què ens han portat . Des de CNT afirmem que la via electoral només és un camí sense sortida, que la baralla i les normes les posa el poder i no hi ha manera de guanyar al seu joc , i que les bones intencions no n’hi ha prou , perquè com va dir algun revolucionari cèlebre ” és el tron ​​el que està embruixat ” .

El 22M ha estat un exemple de mobilització , que ha suposat un punt d’inflexió des del moment en que ha suposat un èxit rotund tot i la censura prèvia i la posterior criminalització en els mitjans, i s’ha organitzat al marge de CCOO , UGT i els grans partits polítics .Cal recuperar la capacitat d’autoorganització obrera . El 22M ha de ser un abans i un després ; el proper pas és ser capaços de posar en marxa una vaga general organitzada des de baix , sense necessitat de convocatòries llançades des de dalt per les cúpules del sindicalisme oficial . Aconseguir això suposaria un avanç real en la lluita , més que qualsevol resultat electoral .

El Primer de Maig segueix sent important , per la seva essència internacionalista i obrera , pel seu valor combatiu i de reivindicació . Reclamem el Primer de Maig per orgull obrer , ja que històricament va ser una demostració de força dels treballadors i treballadores arreu del món , que servia per recordar als poderosos que estàvem davant, disposats a aturar-los i derrotar-los.Sí , el Primer de Maig era una vaga general mundial . Gairebé res. Sembla un conte , però no , és la nostra història , la del moviment obrer .

Per això , ara , Primer de Maig , hem de continuar amb la mobilització , seguir al carrer, seguir sumant i ser més forts , perquè els de dalt comencin a dormir amb un ull obert , intranquils , perquè els de baix hem començat a despertar , i els nostres somnis són els seus malsons .Salut i revolució social

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CNT – AITSALUT I BON VIATGE


 

Por Seccio Ram

Estimados compañer@s:No somos ajenos a los problemas del taxi, desde hace unos años varios compañeros taxistas de manera desinteresada y voluntaria, al margen de cualquier organización del taxi existente hemos estado implicándonos en todas las reivindicaciones y movilizaciones en favor del trabajo del taxista autónomo , al tiempo hemos denunciado la explotación a la que está sometid@ el/la trabajador/a asalariado/a por parte de las empresas jurídicas y físicas del taxi. También hemos denunciado la connivencia de algunos grupos de presión con la administración dado sus intereses partidistas privados y económicamente lucrativos. Siempre desde nuestro espíritu libertario y de autogestión hemos querido la implicación de l@s compañer@s desde la participación activa a través de asambleas abiertas. Al querer encontrar de manera conjunta soluciones en la resolución de conflictos en los que nosotr@s éramos los afectados, no hemos querido delegar dejándolo en manos ajenas de representantes sindicales, y al contrario a través de la acción directa sin intermediarios hemos tratado con la administración los diferentes temas (Parada de taxi en la Estación de Barcelona-Sants, contingentación de las licencias a doble turno, convocatoria vinculante para que el taxista decida medidas reguladoras temporales, reglamento de emisoras, recurso de multas a la Guardia Urbana, etc….) La CNT-AIT siempre estuvo presente en el taxi