Les noves mesures de més vigilància a Sants, no solucionen el problema dels taxistes pirates, com aquestes llicències 2967, 4461 i 10569 que ahir diumenge van estar tranquil · lament buscant i agafant passatge davant de l’estació a plaça Països Catalans. 

 Ahir diumenge 22 de juliol va ser un dia calorós, i va ser un altre dia de taxis pirates a l’estació de Sants. Després de la concentració de protesta d’aquest 17 ​​de juliol, se’ns va prometre solucions i noves mesures per combatre els taxistes pirates, unes noves mesures (augment de vigilància i cartells de sañalización) que com es pot veure no són efectives i no solucionen el problema. Un problema que l’administració és incapaç de solucionar, un problema que molta gent pensa que no ho volen solucionar, perquè hi ha interessos ocults econòmics o polítics.

 Hauríem preguntar-li a ADIF si aquesta rebent algun tipus de prestació per no posar la parada? potser dels floteros? el que si sabem segur és que molts taxistes pirates són assalariats i van a agafar passatge a la plaça Països Catalans animats pels titulars de la llicència i pels floteros.
També sabem que molts d’aquests taxistes pirates estan organitzats, deixen el taxi a l’hotel Torre Catalunya, i es col · loquen una targeta al pit que posa taxi i es van a vuscar passatge davant de l’estació, d’aquesta manera eviten ser multats. També sabem que recentment un taxista que va recriminar la seva actitud a aquests taxistes pirates, va ser amenaçat i insultat davant de la seva filla petita per part d’aquesta màfia de energúmens i estafadors professionals.

Mes vigilància, mes Senyals informatives, però no posen la parada per què? perquè és tan difícil posar una parada de taxi? i solucionar d’una vegada el problema, quin tipus d’interessos ADIF en no posar la parada de taxis? potser econòmics, perquè es nega ADIF a donar un servei en bones condiciones als usuaris i als taxistes….

SALUT I BON VIATGE.

Por Seccio Ram

Estimados compañer@s:No somos ajenos a los problemas del taxi, desde hace unos años varios compañeros taxistas de manera desinteresada y voluntaria, al margen de cualquier organización del taxi existente hemos estado implicándonos en todas las reivindicaciones y movilizaciones en favor del trabajo del taxista autónomo , al tiempo hemos denunciado la explotación a la que está sometid@ el/la trabajador/a asalariado/a por parte de las empresas jurídicas y físicas del taxi. También hemos denunciado la connivencia de algunos grupos de presión con la administración dado sus intereses partidistas privados y económicamente lucrativos. Siempre desde nuestro espíritu libertario y de autogestión hemos querido la implicación de l@s compañer@s desde la participación activa a través de asambleas abiertas. Al querer encontrar de manera conjunta soluciones en la resolución de conflictos en los que nosotr@s éramos los afectados, no hemos querido delegar dejándolo en manos ajenas de representantes sindicales, y al contrario a través de la acción directa sin intermediarios hemos tratado con la administración los diferentes temas (Parada de taxi en la Estación de Barcelona-Sants, contingentación de las licencias a doble turno, convocatoria vinculante para que el taxista decida medidas reguladoras temporales, reglamento de emisoras, recurso de multas a la Guardia Urbana, etc….) La CNT-AIT siempre estuvo presente en el taxi