LA FISCALIA DEMANA 14 ANYS DE PRESÓ A UN MOSSO PER INTENTAR ASSASSINAR AMB TRAIDORIA A UN TAXISTA

* El mosso acusat d’intentar matar de 13 punyalades a un taxista admet lesions però com a defensa

BARCELONA . EUROPA PRESS . – El mosso d’Esquadra acusat d’intentar matar un taxista clavant-li 13 punyalades perquè no podia pagar-li la carrera entre Barcelona i la zona de la Conreria entre Tiana i Sant Fost de Campcentelles ( Barcelona ) , el 22 setembre 2011 , ha admès en el judici a l’Audiència de Barcelona que li va causar lesions , però en un forcejament per defensar-se, i que recorda el que ha passat de forma confusa .
 
La víctima , que ha testificat en el judici d’aquest dimecres a la secció 21 , ha assegurat que quan van arribar a la destinació , a la Conreria , l’acusat li va assegurar que li pagava la carrera d’ 25,40 euros però de sobte, sense discussió prèvia , li va començar a apunyalar al coll i el tòrax des del seient del darrere tot i que ell li deia : “Si us plau no ho facis , ajudin-me ” .L’acusat , Marc BR , ha relatat que la nit del 22 setembre 2011 volia anar a un club de cites de manera que va agafar el tren des de Montgat a Arc de Triomf de Barcelona, ​​però que un cop allà li van entrar remordiments per la seva mare i la seva nòvia – “Sabia que no estava obrant bé” – i va decidir tornar el més aviat possible a casa .
 
Llavors va agafar un taxi i , tot i només portar uns 15 euros i sospitar que no podria costejar tota la carrera , li va demanar que fos direcció Badalona – Montgat per la carretera B – 20 , i en constatar que el preu havia de superar el seu pressupost , li va fer desviar-se a una casa familiar a la Conreria , que segons ell pensava que estava més a prop .
 
Segons el seu relat , el taxista li va exigir un preu superior al que marcava el taxímetre , pel que va tractar de sortir del cotxe i no va poder i es va iniciar una discussió , moment en què va veure que el conductor treia una navalla , amb el que ell va intentar aturar i defensar-se.
 
Marc B.R. forcejar amb el taxista , es va tallar la mà i va rebre un fort cop al nas que el va deixar ” trastornat , confús ” , i és en aquest moment on s’emmarca la possibilitat d’haver-li ferit al defensar-se de la navalla .
 
L’acusat ha assegurat que des del moment en què va rebre el cop al nas , no se’n recorda bé del que ha passat , tot és confús , i que va tenir ” molta por” .El taxista li ha contradit en recalcar que en cap moment es van discutir sinó que de forma sorprenent el mosso el va atacar amb un ganivet .
 
Ha recordat que , en sortir del taxi , va rebre dos forts cops amb un objecte contundent , va agafar la seva pistola per prendre ” el control de la situació ” però que sempre la va tenir apuntant cap avall i que va fugir del lloc en el vehicle , encara que en donar a parar a un carreró sense sortida , va tornar a per les seves coses i va marxar a peu .
 
El taxista – que en aquest moment del relat ha esclatat en plorsha relatat que quan va aconseguir treure el cinturó i sortir del taxi , el client li va apuntar directament al capdavant amb la seva pistola reglamentària i va escoltar un ‘ clic’ i va pensar que la seva vida “s’havia acabat ” .Una segona vegada va ser apuntat pel mosso , quan aquest retorn amb el taxi , i en aquesta ocasió també va escoltar un ‘ clic’ sense munició .

 Testimoni de l’agressió
Un veí ha relatat que va ser testimoni de l’agressió i que , en veure com el mosso apuntava al taxista amb la seva pistola directament al capdavant, li va llançar una barra de ferro que li va pegar i va servir al taxista després per defensar-se.
 
Aquest veí – que va ser qui va avisar les ambulàncies perquè la víctima regalimava sang , segons la seva descripció – ha testificat en el judici que va poder veure des del mur de casa com el taxista ” picava de peus ” i el passatger del darrere li agafava del coll i tenia la posició dominant . En un gest molt visual ha mostrat com el mosso va apuntar directament al cap al taxista i es va escoltar un clic , sense que la pistola es disparés perquè pel que sembla no anava carregada .
 
El taxista ha explicat que té declarada la invalidesa total , no pot carregar pes amb el braç dret i que no dorm a les nits perquè es desperta escoltant el ‘ clic’ de la pistola i pensant que era “l’últim moment de la seva vida ” .La Fiscalia demana per a Marc B.R. 14 anys i mig de presó per un delicte d’assassinat amb traïdoria en grau de temptativa i que indemnitzi la víctima amb més de 124.000 euros .

SALUT I BON VIATGE.