LA CNT CONVOCA VAGA GENERAL CONTRA LA REFORMA LABORAL, LES RETALLADES I EL SAQUEIG A LA CLASSE TREBALLADORA

 Des de l’inici de la crisi econòmica, la CNT ha defensat la vaga general com a principal eina de la classe treballadora contra els atacs de la banca i la patronal.

Rebutgem la negociació a la qual el sindicalisme de concertació cridava al govern per suavitzar la reforma laboral després de la vaga general del 29m. De la mateixa manera hem rebutjat els plantejaments de l’anomenada cimera social, d’eliminar només els excessos més flagrants del govern del PP, mantenint el nucli del sistema econòmic i polític que ens ha col · locat en aquesta situació, així com els seus intents de desviar i dilatar la resposta social amb propostes inútils com l’exigència d’un referèndum.

La dura situació social exigeix una resposta contundent, creixent i continuada que trenqui lligams amb l’entramat polític i econòmic que l’ha originat i de la qual es beneficia i les complicitats amb el mateix.

Després de mesos de dubtes, CCOO i UGT convocaran vaga general el 14N, arrossegats, d’una banda, pel malestar social creixent i la mobilització al carrer i, d’un altre, per les contínues mesures antiobreres d’un govern al servei d’elits financeres i patronals sense cap intenció de cedir engrunes que permetin al sindicalisme institucional justificar el seu paper.

CNT ha acordat convocar vaga general el proper 14 de novembre, i ho farem de manera diferenciada i amb les nostres pròpies reivindicacions i plantejaments. Diem que aquesta vaga és necessària però no suficient i cridem a portar més enllà del guió estèril i frustrant al qual ens té acostumat el sindicalisme institucional.

El nostre repte és que aquesta vaga enforteixi la voluntat de lluita i autoorganització de capes cada vegada majors de la classe treballadora, construint la capacitat d’impulsar noves convocatòries i mobilitzacions a nivell global i en els diferents sectors.

Convoquem a la vaga del 14N amb voluntat de continuïtat. Convençuts que per enfrentarmos a les elits i institucions financeres europees i els seus governs titelles, és necessari no només impulsar la unitat de classe més enllà dels límits artificials de les fronteres nacionals, com comença a apuntar la vaga del 14N, sinó que hem de trencar també amb un format de vaga que està lluny de ser suficient per enfrontar aquestes polítiques.

Tenim el repte de ser capaços d’anar més enllà d’aturades de 24 hores aïlladess en el temps, més enllà de la paralització de l’activitat puntual en les indústries i sectors tradicionals, de trobar formes d’interrompre tot el procés de producció i consum, de incorporar a la mobilització al conjunt de la classe treballadora, per precaritzada i dividida que estigui. Guanyar la capacitat de fer el major dany possible als interessos econòmics de l’elit empresarial i financera és l’objectiu principal de la vaga general.

Cridem a organitzacions sindicals i moviments socials anticapitalistes a treballar des de ja per desbordar i donar continuïtat la vaga del 14N. A prendre el carrer i les empreses per no abandonar-les.

Fer que la vaga general deixi de ser poc més que un lema, per esdevenir una eina real de lluita és el nostre objectiu, i el 14N hem de donar el pròxim pas per fer-ho realitat, amb totes les nostres forces perquè ens juguem molt.

SALUT I BON VIATGE.