DENÚNCIA CONTRA EL CONVENI DEL TAXI I VTC DE BARCELONA QUE PORTA CADUCAT DOS ANYS I MIG EN EL SINDIC DE GREUGES

Hem presentat una denúncia en el Sindic de Greuges, contra el conveni col·lectiu d’empreses d’autotaxis i de vehicles de lloguer amb conductor VTC de la província de Barcelona. Aquest conveni porta caducat dos anys i mig, i vulnera drets fonamentals dels treballadors del taxi i conductors VTC de Barcelona. Des de CNT denunciem la desídia , el desinterès i la falta de respecte cap als treballadors del taxi i VTC de Barcelona, tant de l’institut metropolità del taxi IMET , com dels sindicats i associacions empresarials del taxi que van signar l’infame conveni.

Posem en coneixement del Sindic de Greuges, la situació d’indefensió i perjudici en la qual es troben els treballadors assalariats del taxi i els assalariats de vehicles de lloguer amb conductor VTC, de l’àrea metropolitana de Barcelona. El conveni d’empreses d’autotaxis i de vehicles de lloguer amb conductor de la província de Barcelona, porta caducat dos anys i mig. Aquest conveni vulnera drets fonamentals de l’estatut dels treballadors.

EL TAXI DE BARCELONA TÉ LES PITJORS CONDICIONS LABORALS DE TOT EL SECTOR DEL TAXI.

Els treballadors i treballadores del Taxi i de VTC, suporten jornades de 12, 13, 14… hores diàries sense cap compensació per treballar en dies festius, sense cap compensació per nocturnitat, ni s’estableix en aquest conveni cap regulació sobre les hores extres, amb les pagues d’estiu i nadal retallades a 350 e i amb un període de prova d’un any. Amb aquest conveni caducat del taxi i de VTC de la província de Barcelona, el taxi de Barcelona té el rècord en les pitjors condicions laborals respecte a la resta d’empreses de taxis d’altres comunitats autònomes que funcionen amb el conveni col·lectiu nacional. No entenem perquè es continua aplicant el conveni caducat del taxi de la província de Barcelona i no s’aplica el conveni col·lectiu del taxi nacional.

SALUT I BON VIATGE