29 DE JUNY, JORNADA DE VAGA DEL TAXI DE BARCELONA

Jornada de vaga aquest dijous 29 de juny, per protestar davant l’amenaça de noves llicències VTCs i contra plataformes com Uber o Cabify.

El futur inquieta el sector del taxi i és que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya encara es reserva uns 1.000 permisos de VTC que, de ser aprovats, podria destrossar el sector. Preocupant augment desproporcionat de vehicles turismes amb conductor (VTC), la competència deslleial d’empreses com Uber i Cabify o la possible alliberament total del sector

Amb l’augment de les empreses VTC, i amb plataformes com Cabify els conductors es despleguen per zones de la ciutat estratègicament, estant al carrer les 24 hores, això fa que el servei sigui igual gairebé al d’un taxi; si bé no es contracta aixecant la mà al carrer; la resta és gairebé idèntic. Obtenen una posició privilegiada i competir amb avantatge respecte als seus competidors quan a sobre no tenen restriccions sobre la tarifa a aplicar, no com el taxi que té unes tarifes fixes i regulades.

Amb l’amenaça de noves concessions de llicències VTC, empreses com Uber i Cabify rebran en els propers mesos noves llicències VTC (vehicle de lloguer amb conductor) a través de sentències judicials, de manera que es triplicarà el parc de vehicles d’aquest tipus d’empreses , fins a arribar a les 16.000 llicències, agreujant el seu enfrontament amb el sector del taxi.

L’objectiu d’empreses com Cabify, (on realment s’amaguen empreses VTCs) és la substitució del taxi com a transport públic, per un transport privat controlat per aplicacions de telèfon al servei d’empreses privades de transport. Amb empreses com Cabify es crea treball precari, es destrueix el transport públic segur i regulat.

Amb l’amenaça del govern de treure més llicències VTCs per via judicial, aquestes noves plataformes digitals acabaran imposant una guerra de preus, competitivitat, explotació i una economia digital de la submissió i explotación.Capitalismo salvatge, competència deslleial, destrucció del taxi, precarietat laboral, especulació de llicències VTC, evasió d’impostos, dúmping, frau ….

SALUT I BON VIATGE