Han passat gairebé 7 mesos des que es va fer la consulta al sector del taxi, amb un 70% de participació dels taxistes van decidir lliurement quina mesura aplicar per combatre la crisi que pateix el taxi. Els companys i companyes van triar un sistema de torns rotatius de matí-de 6 a 15 hores-, tard -13 a 22 – i nit lliure.
El IMET va prometre fer realitat aquests torns, per poder fer front a la difícil situació que travessa el taxi de barcelona. Esperem pacientment que s’apliqués aquesta mesura anticrisi, mentre es realitzaven amb una gran rapidesa eleccions sindicals al taxi després de 12 anys, amb el 69,34% d’abstenció, sorprenentment sorgien un seguit de representants “legals?” per negociar amb l’IMET. Mentre seguim esperant l’aplicació dels torns escollits, s’aprova el tercer dia de descans bisetmanal per a totes les llicències, després aquesta mesura és descartada per una sèrie de pactes.
L’intent d’imposició a esquenes dels taxistes, de la mesura d’un rellotge per part de l’IMT, un rellotge que val 100 euros i que pretenien pagar amb els diners de la reconversió dels anys 90, diners que molts companys i companyes van pagar.
Segueix passant el temps i es continua amb l’explotació de taxistes, treballadors autònoms treballant 12 i 13 hores perquè és impossible fer una recaptació acceptable, companys taxistes assalariats obligats a fer jornades de 12 hores amb contractes de 4 i 8 hores al dia, suportem el augment del combustible, la pujada de l’IVA, l’intrusisme, la liberalització de les VTCs, les multes, les comissions d’hotels, la crisi del taxi.
  Ara l’IMET pretén posar uns torns on hi ha greus desigualtats entre unes llicències i altres. En assignar unes franges horàries discriminatòries per als autònoms, i afavorint el doble torn, aquests torns exigeixen enormes sacrificis sense cap benefici. Rebutgem aquests torns perquè no són una mesura efectiva contra la severa crisi que pateix el taxi, però sobretot rebutgem aquests torns perquè no són els que van ser elegits pels taxistes.
No entenem perquè no s’aplica la mesura votada majoritàriament a la consulta, perquè l’IMET (organisme públic i democràtic) no fa efectiva la lliure voluntat de tots els taxistes expressada en sufragi universal.
Fem una crida a tots els taxistes i a tota la ciutadania en general a protestar ia mobilitzar-se. Exigim com taxistes i com a homes i dones lliures que es respecti la consulta que es va fer al taxi de barcelona.

  -24 D’OCTUBRE CONCENTRACIÓ PROTESTA plz SANT JAUME 12:30 hores, casserolada, lliurament de signatures i comunicat de manifest.

-31 D’OCTUBRE VAGA DEL TAXI.
 la vaga serà de 6 del matí fins les 24 hores.


 
TAXISTA SI NINGÚ TREBALLA PER TU, QUE NINGÚ DECIDEIXI PER TU. MOBILITZA’T!

SALUT I BON VIATGE.

Por Seccio Ram

Estimados compañer@s:No somos ajenos a los problemas del taxi, desde hace unos años varios compañeros taxistas de manera desinteresada y voluntaria, al margen de cualquier organización del taxi existente hemos estado implicándonos en todas las reivindicaciones y movilizaciones en favor del trabajo del taxista autónomo , al tiempo hemos denunciado la explotación a la que está sometid@ el/la trabajador/a asalariado/a por parte de las empresas jurídicas y físicas del taxi. También hemos denunciado la connivencia de algunos grupos de presión con la administración dado sus intereses partidistas privados y económicamente lucrativos. Siempre desde nuestro espíritu libertario y de autogestión hemos querido la implicación de l@s compañer@s desde la participación activa a través de asambleas abiertas. Al querer encontrar de manera conjunta soluciones en la resolución de conflictos en los que nosotr@s éramos los afectados, no hemos querido delegar dejándolo en manos ajenas de representantes sindicales, y al contrario a través de la acción directa sin intermediarios hemos tratado con la administración los diferentes temas (Parada de taxi en la Estación de Barcelona-Sants, contingentación de las licencias a doble turno, convocatoria vinculante para que el taxista decida medidas reguladoras temporales, reglamento de emisoras, recurso de multas a la Guardia Urbana, etc….) La CNT-AIT siempre estuvo presente en el taxi