Arxiu mensual: octubre de 2018

HISTORIAS DE TAXI

Son los psicólogos ambulantes de los transeúntes. Día tras día recorren la ciudad y acogen a miles de ciudadanos para llevarlos de un lugar a otro, mientras escuchan fragmentos de diálogos, sueñosesperanzas, buenas y malas noticias y a través del retrovisor ven todas las caras de la humanidad.Por Laura Basagaña.

Jesús Romero tiene 45 años y lleva 26 ejerciendo taxista. Un día se dio cuenta que en el asiento trasero había un paquetito pequeño que abrió cuidadosamente. Acababa de dejar un señor en su casa y pensó que había que devolverle el paquete al cliente. La cara de Jesús pasó de la sorpresa a la carcajada cuando vio lo que era realmente ese pequeño paquete. Nada más ni nada menos que ¡una dentadura postiza! Por lo visto, el señor venía del dentista y se había quitado la placa dentro del taxi. Rápidamente, Jesús llamó a la emisora de radio para averiguar el teléfono del propietario de la dentadura y así poder devolverle las piezas dentales olvidadas.

La bilbaína Begoña Torres, de 50 años, conducía su taxi y recogió a un señor. Iba bien vestido y tenía unos 35 años. Él dijo:“Al bingo de Gran Vía”.Y le contó que acababa de salir de la prisión y que estaba en un albergue, pero que lo habían echado recién. También le dijo que sus padres no querían saber nada de él. Insistía que no había matado a nadie, que sólo robaba. Luego le confesó que era cocainómano. Begoña mantuvo la calma hasta que llegaron al bingo. Ella le dijo:“Suerte” y él le pidió perdón por haberle dado la charla, incluso le dejó propina.“No, yo no tengo suerte”, dijo.“Pero si gano algo en el bingo, me lo gastaré en mujeres o en droga”.

“Una vez llevé a un señor al hotel Covadonga y bajé para darle las maletas y abrirle la puerta del hotel”, comenta Isabel Ardite Guirao, 52 años que lleva casi 30 años conduciendo.“Tenía el coche encima de la acera y de pronto tuve un presentimiento. Tal como pensé, me giré y mi bolso ya no estaba.Vi a un sujeto que iba hacia la calle Francesc Macià y pensé: ¡Este hombre tiene mi bolso! Entonces agarré un palo de hacer kárate que llevaba en el coche y fui tras el ladrón. Había otro tipo bien vestido que le dijo al ladronzuelo: “¡Vigila que va con un palo!” y entonces el hombre se giró y me tiró el bolso al suelo. ‘Está todo, no he robado nada’, dijo.Yo recogí el bolso del suelo y cuando levanté la cabeza, el ladrón se había escapado, pero pude recuperar mis pertenencias”.

Josep Vila Sánchez, de 50 años, hace 8 años que conduce el mítico coche amarillo y negro. Un día se encontraba en la Avenida del Paral-lel y vio como un hombre asiático se le acercaba. Bajó la ventanilla del coche y el hombre le dijo: “San-chi-ché-chó”, a lo que el taxista exclamó: “¡Ostras! No entendió nada y replicó: “¿San-chi-ché-chó, qué?” Y el asiático le contestó: “San-chi-ché-chó”. Josep pensó: ¡Hostia! ¿Molins de Rei?” y el sujeto contestó: “¡Sí, sí!” Después Josep le dijo: ¿Al lado de Molins de Rei? Mientras el transeúnte asentía con la cabeza. Josep preguntó: ¿Sant Vicens dels Horts? A lo que el hombre chino contestó: “Sí, San-chi-ché-chó” (que vendría a ser la transcripción fonética del pueblo catalán Sant Vicens dels Horts, en chino).

 

SALUT Y BUEN VIAJE

Share

FESTA DE LAS KELLYS EL PRÒXIM DIMARTS A LA PLAÇA JOAN PEIRO

L’Associació de @LasKellysBCN celebra una gran festa el pròxim dimarts 30 d’octubre a les 17h a la Plaça Joan Peiró.

El col·lectiu de les Kellys porten anys organitzant-se per visibilitzà i combatre les condicions precàries de les cambreres de pis, treballadores que fan una tasca bàsica pel manteniment dels hotels i què sofreixen dia a dia la precarització del seu sector. Elles han decidit que no volen acceptar convenis insultants ni condicions laborals precàries. Elles han decidit lluitar!

Perquè sense Kellys no hi ha hotels!

Uneix-te a la festa!

SALUT I BON VIATGE

Share

VERMUT ANTIREPRESSIU PER A LA CAMPANYA #SolidaritatInqüestionable

El proper diumenge 28 d’Octubre a partir de les 11:30h a l’hort autogestionat “Date una huerta” organitzem un vermut solidari per a visibilitzar la repressió contra l’anarcosindicalisme. Entenem que un model sindical basat en l’acció directa porta inevitablement al conflicte, doncs no ens dobleguem davant la patronal, sigui quin sigui el seu color. Forma part del nostre projecte revolucionari marcar una línia rupturista amb el sindicalisme acomodat, amb les organitzacions institucionalitzades, en definitiva, amb les centrals sindicals desclassades. Entenem que el sindicalisme és l’eina més important de la classe treballadora. És per això que creiem en l’acció directa: no entenem cap relació amb la classe dominant que no passi pel conflicte, doncs empresaris i polítics existeixen gràcies al nostre treball i hem de girar la truita. És per això que diem que en les lluites obreres el conflicte és ineludible i la solidaritat és inqüestionable.

Durant la campanya electoral de les eleccions municipals de 2015 vam convocar un piquet a les portes del Casino de Poble Nou, on s’estava celebrant un debat electoral amb les persones que per aquell moment eren els alcaldables a la ciutat de Barcelona. Entre aquestes persones estava Xavier Trias, un dels responsables de la cessió il·legal de treballadors informàtics de la Generalitat a empreses com IECISA (Informàtica El Corte Inglés SA). El piquet de la CNT buscava visibilitzar la irresponsabilitat de la Generalitat de Catalunya d’incomplir la sentència favorable als treballadors, els quals estaven apartats dels seus llocs de treball fins i tot després que un jutge els donés la raó i dictaminés que havien de ser contractats directament per la pròpia Generalitat. Durant el transcurs de l’acte, el piquet va ser atacat per un grup de persones que posteriorment vam saber que eren Guàrdies Urbans vestits de paisà. Com a resposta, es va produir un tall del subministrament elèctric del debat electoral i per tant va estar diversos minuts sense emissió televisiva. El resultat de tot això va ser la imputació de 2 companys acusats de diferents delictes, agreujat d’atemptat contra l’autoritat i delicte d’alteració d’acte electoral.

Una vegada tancat el sumari, la petició fiscal ascendeix a 2 anys i 4 mesos per a un dels companys, així com el pagament de 5.000 € de responsabilitat civil. A l’altre company li demanen 6 mesos de presó. A més la Guàrdia Urbana es persona com a acusació particular, demanant 4 anys de presó i 21.000€ de responsabilitat civil.

Ho hem dit mil vegades, davant la repressió només ens queda seguir lluitant. Ens neguem a callar enfront dels acomiadaments i sancions. Ens neguem a mirar cap a un altre costat davant de la precarietat, els contractes temporals i els sous miserables. Ens neguem a consentir l’assetjament laboral o les discriminacions de gènere, raça o orientació sexual. Molt més que la presó, ens espanta la condemna a una vida de submissió i misèria.

En les lluites obreres, el conflicte és ineludible i la solidaritat inqüestionable!
Llibertat anarcosindicalistes represaliats!

#SolidaritatInqüestionable

Pots fer difusió d’aquest acte al twitter fent RT al següent twitt: https://twitter.com/CNT_Barcelona/status/1054449159279964160

Publicació a FaceBook: https://www.facebook.com/cnt.barcelona/photos/a.231384346998092/1347422312060951/?type=3&theater

Publicació a Instagram: https://www.instagram.com/p/BpPvjCSB0hI/?taken-by=cnt_barcelona

Uneix-te al nostre canal de Telegram: t.me/CNT_Barcelona

SALUT I BON VIATGE

Share

JORNADA ANTIRACISTA A GRÀCIA

Aquest dissabte 27 d’octubre a partir de les 12h i fins les 19h a la plaça del Nord de la vila de Gràcia, l´ateneu llibertari de Gracia al costat d’Tancada Migrant tindra lloc una jornada de festa i activisme antiracista dins de la campanya “Les Fronteres no ENS fan Gràcia” que vam iniciar l’any passat al Ateneu.

 Esperem la vostra assistència durant aquest dia, al matí dedicada  a xerrades i actualització de la informació de les diferents Tancadas la Catalunya, seguit per un dinar solidari ofert per Tancada Massana on aniran destinats els beneficis del menjar.

 A la tarda música en viu, hip-hop amb Tamy, música gospel amb Lily, Dj Frau música i perfomace i el pop-rock de Los Manyoples.

No faltar !, us esperem a tots i totes!

https://ateneullibertarigracia.wordpress.com/

SALUT I BON VIATGE

Share

60.000 TAXISTAS DE SEÚL, EN HUELGA POR UNA NUEVA “APP” PARA COMPARTIR COCHE

Seúl, 18 oct .- Al menos 60.000 taxistas que operan en Seúl y la región aledaña hicieron hoy huelga y se congregaron en el centro de la capital surcoreana para protestar por el lanzamiento de una nueva aplicación para compartir vehículo que, aseguran, dañará al sector.

La convocatoria llegó después de que la aplicación de mensajería instantánea más popular de Corea del Sur, Kakao, anunciara el pasado martes que iba a comenzar a reclutar conductores interesados en participar en el nuevo servicio Kakao T Carpool.

La aplicación conectará a conductores dispuestos a compartir espacio en sus vehículos con aquellos que vayan en su misma dirección tan solo durante las horas punta matinal y nocturna.

El sector considera que este servicio afectará duramente a los casi 100.000 taxistas que operan en Seúl y la colindante provincia de Gyeonggi, que acoge a unos 20 millones de habitantes (casi la mitad de la población del país), al estimar que el servicio de taxi genera buena parte de sus ingresos uniendo ambas zonas en horas punta.

Aunque las autoridades reforzaron hoy la frecuencia del transporte público para esas franjas horarias, el parón de 24 horas del gremio, que ya consiguió que Uber dejara de operar en Corea del Sur en 2015, afectó hoy a muchos ciudadanos.

La huelga se notó especialmente en Gyegonggi, que cuenta con menos redes de tren y suburbano que la capital y donde más la mitad de los 26.000 taxis con licencia no trabajaron hoy, según cifras que da la agencia Yonhap.

En Seúl unos 60.000 conductores, según datos de la policía, se congregaron en la céntrica plaza de Gwanghwamun para mostrar su malestar y marchar después hasta las proximidades de la Casa Azul, la residencia presidencial surcoreana.

“Ya tenemos una de las tarifas más bajas de Asia y la aplicación nos va a hundir. Si hacen falta más taxis para la hora punta, que concedan más licencias”, dijo a Efe Choi Beom-soo, taxista particular en Seúl de 57 años que acudió a la concentración con otros compañeros de profesión.

Kakao, que planeaba estrenar el servicio de aquí a enero, dijo hoy en comunicado que seguirá “debatiendo con la industria del taxi y los agentes relacionados” antes de lanzar la aplicación.

SALUT Y BUEN VIAJE

Share

EXPOSICIÓ I CONFERÈRENCIES A L´HOSPITALET: “MUJERES LIBRES (1936-1939) PRECURSORAS DE UN MUNDO NUEVO”

Des del Sindicat de L’Hospitalet us volem convidar a participar de l’Exposició i les Conferències que hem organitzat per a la recuperació de la història oblidada de l’organització Mujeres Libres.

Mujeres Libres, agrupació femenina sorgida al si del moviment llibertari durant l’any 1936, tenia el propòsit d’unir a les dones de classe obrera per lluitar per la seva emancipació.

Transcorregudes vuit dècades des de la creació d’aquesta organització femenina, la Fundació Anselmo Lorenzo, a través d’aquesta exposició itinerant, tracta de rescatar aquestes dones de l’oblit donant-los el reconeixement que mereixen, perquè la seva lluita serveixi d’experiència i aprenentatge al moviment feminista actual.

Així mateix complementarem l’Exposició amb la realització de dues Conferències que ens apropin més a conèixer la gestació i desenvolupament de l’organització, les seves reivindicacions i àmbits d’actuació, els seus plantejaments sobre igualtat, educació, treball, sexualitat i la participació activa que van desenvolupar per guanyar la guerra contra el feixisme.

Tots els actes es realitzaran durant el mes d’octubre a la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat.

EXPOSICIÓ

del 9 al 28 d’octubre de 2018
Museu de l’Hospitalet de Llobregat, c. Joan Pallarès, 38
Inauguració: 9 d’octubre de 2018, 19h
amb la comissària Sonia Lojo

CONFERÈNCIES

13 d’octubre (18h)
“Mujeres Libres: Feminismo revolucionario” amb Carmen
Gutiérrez Aira “Rocky”. La Iaia, Ateneu Poular i Independentista, c. Jacint Verdaguer, 14 (Metro L1, Sta Eulàlia)

23 d’octubre (19h)
“Amparo Poch. Su lucha contra la ignorancia sexual, la
violencia y la explotación de la mujer y la infancia” amb
Antonina Rodrigo. Can Riera. C/ Riera de l’escorxador, 17.

COM ARRIBAR AL MUSEU DE L’HOSPITALET:

https://cntlhospitalet.wordpress.com/

SALUT I BON VIATGE

Share

L´ANTIFEIXISME ÉS COSA DE TOTES! 12 OCTUBRE MANIFESTACIÓ

Des de la CNT de Barcelona mostrem tot el nostre suport a la Plataforma Antifeixista que convoca (Jardinets de Gràcia, 11 h) a totes aquelles què ens neguem a acceptar que el dia 12 d’octubre es converteixi en un dia d’impunitat per al feixisme i el nazisme. Un dia d’exaltació a un genocidi sistemàtic i a l’espoli de tot un continent, sota el pretext de la civilització i la cristianització.

Aquí a Barcelona sempre es trobaran amb una classe treballadora unida i organitzada sota la bandera de l’antifeixisme, sota la bandera de la dignitat!

El context polític dels últims anys i, sobretot dels últims mesos, ens demostren que des de les institucions tant polítiques com judicials no només no els interessa actuar contra l’auge del feixisme, sinó que el recolzen i l’embolcallen en una impunitat que no fa res més que constatar quins són els seus interessos. Ateneus cremats, amenaces o pallisses que acaben sense cap mena de resposta judicial, ens indiquen més que mai que la unitat contra el feixisme neix del poble, de la classe treballadora.

Barcelona és i serà la tomba del feixisme i aquest divendres 12 d’octubre tornarem als carrers a demostrar que els totalitarismes no tenen lloc als nostres barris.

El dia 13 la mateixa Plataforma Antifeixista organitza un concert a la Plaça Harry Walker de 9Barris, a partir de les 20 hores. Defensem els nostres barris, destruïm el feixisme!

Hispanitat és genocidi, el 12 d’octubre res a celebrar!

SALUT I BON VIATGE

Share

IBIZA: “SOY UN TRABAJADOR ASALARIADO DEL TAXI Y ESTOY DESTRUIDO FÍSICA Y PSICOLÓGICAMENTE”

Un empleado del sector denuncia ante la dirección general de Trabajo del Govern que se vea obligado a trabajar durante seis meses sin un solo día de descanso | Advierte del peligro que supone para la seguridad vial el cansancio acumulado.

«Soy un trabajador del taxi [un asalariado] y llevo muchas temporadas sin descansar un solo día. Estoy destruido física y psicológicamente». Este es el testimonio de un conductor de taxi, que denuncia la precariedad laboral en el sector y que advierte del «peligro» que eso supone para la seguridad del tráfico. Trabaja nueve horas diarias de lunes a domingo durante seis meses, pero reconoce que su caso es «una excepción», ya que hay otros compañeros cuyas jornadas de trabajo se prolongan hasta 12 horas sin disfrutar tampoco de un solo día de descanso.

El Ayuntamiento de Ibiza pactó con el sector un calendario de libranzas (dos a la semana), pero sólo de octubre hasta mayo.

Harto de esta situación, y ante la falta de respuesta de la mayoría de sus compañeros, que asumen y aceptan estas condiciones de trabajo, este taxista trasladó el problema a las instituciones. Primero contactó con el Consell para «suplicar» por un día libre, pero al no hallar ninguna solución dio un paso más y llamó a la puerta de la dirección general de Trabajo del Govern balear. «Señora, por favor, llevo desde el 1 de mayo sin librar, estoy reventado, destruido física y psicológicamente; le ruego que ponga un calendario anual para poder descansar», redacta el denunciante en el correo electrónico que remitió a la directora general de Trabajo, Isabel Castro.

El Consell tenía previsto convocar hoy a las partes (titulares y asalariados), por separado, a una reunión, en la que debía participar la directora general de Trabajo del Govern, para tratar este asunto, entre otras cuestiones. Pero la cita se ha anulado debido a que la consellera insular de Territorio y Movilidad, Pepa Marí, viaja a Madrid para participar en una reunión con el Gobierno sobre el decreto que regula las licencias de vehículos con conductor (VTC).

La consellera no se pronuncia

Marí rehúsa pronunciarse sobre este asunto hasta que no conozca, dice, «el planteamiento de cada parte», al tiempo que apunta que el Consell actuará de «anfitrión» en esta reunión «para facilitar el encuentro» porque «no tiene responsabilidad sobre esta cuestión». «Sobre temas laborales no tenemos ninguna potestad», indica, al tiempo que recuerda que son los ayuntamientos los responsables de definir las normas de funcionamiento del sector del taxi.

La consellera asegura, además, que no tiene constancia de que se haya presentado ninguna denuncia formal. De momento, el taxista se ha limitado a exponer «el problema» a las instituciones antes de interponer una denuncia ante Inspección de Trabajo, que, en todo caso, será el siguiente paso. «Estamos en fase de diálogo», dice.

Posibles despidos

El denunciante, que no representa a ninguna asociación, clama solo por los días de descanso, aunque cuenta con el apoyo, según dice, de un grupo de taxistas. También critica que los asalariados que han obtenido una licencia estacional actúan igual con sus empleados.

Otro taxista asalariado consultado por este diario reconoce que plantear la posibilidad de disfrutar de días libres podría suponer la pérdida del puesto de trabajo. En todo caso, la mayoría de los asalariados llevan poco tiempo en el sector y prefieren no descansar ningún día para ganar el máximo posible durante el verano, según señalan las fuentes consultadas: «Es muy difícil ir todos a una».

SALUT Y BUEN VIAJE

Share

DISSABTE 6 D´OCTUBRE JORNADA DE MEMÒRIA I LLUITA; 5 ANYS DE L´HOMICIDI DE JUAN ANDRÉS BENÍTEZ

Des de la brutal mort de Juan Andrés Benítez, el 2013, ens hem reunit per recordar a Juan Andrés cada 5 d’octubre. Aquest any hem volgut homenatjar la seva memòria, la qual després d’un any del seu assassinat ens va donar la força per prendre el solar del carrer Aurora i convertir-lo en un espai lliure i obert a totes i tots. L’Àgora Juan Andrés, com el seu propi nom indica, segueix tenint l’essència col·lectiva d’un grup de veïns que amb valentia i ànim van fer d’un lloc abandonat, un punt de trobada i una forma de resistència. Actualment, l’Àgora Joan Andrés Benítez acull multiplicitat d’actes reivindicatius i segueix unint en fraternitat a diversos col·lectius de la ciutat. Continua teixint xarxes de complicitat a nivell internacional vinculant-se a lluites en defensa del reconeixement de llibertats, drets i reconeixement de pobles.

Aquest octubre celebrarem que no oblidem, no perdonem i ens oposem a que ens prenguin un espai que hem transformat nosaltres.

El proper dissabte 6 d’octubre, vam convocar una Jornada de Memòria i lluita amb motiu de la celebració del 5è aniversari de la mort de Juan Andrés Benítez i el 4t aniversari de l’okupació de l’espai de l’Àgora Juan Andrés Benítez.

Programació:

12:00 Presentació del 8è Llibre de la Col·lecció Històries del Raval. “Violència i mort de Juan Andrés Benítez al Raval de Barcelona el 2013”, escrit per l’Assemblea del Raval.

Ens acompanyaran els i autorxs del llibres i es dinamitzarà un debat en torn la figura de Juan Andrés i la realitat del barri i la lluita veïnal.

13:00 Vermut de suport a l’Àgora. Com a col·lectiu autogestionat; tot allò que es recapti es destinarà a la caixa de resistència i al manteniment de l’espai. A més, el 17 d’octubre tindrà lloc el judici que determinarà el destí de l’espai, en el qual se sol·licita el desallotjament i una sanció de 20.000 €.

14:30 Dinar Popular d’aprofitament a càrrec de lxs alumnes dl projecte de TASTA’M de Servei Solidari en col·laboració Espai Egg.

18:00 Manifestació contra el desallotjament de l’Àgora. Sortirem de l’Àgora i el recorregut acabarà a la Plaça Sant Jaume.

20:30 Acte en record de Juan Andrés. No t’oblidis de portar una espelma!

SALUT I BON VIATGE

Share