Arxiu mensual: octubre de 2017

EL CONFLICTO ENTRE EL TAXI Y UBER SE COBRA LA PRIMERA VÍCTIMA MORTAL CON UN TAXISTA MUERTO EN CÁNCUN

Un taxista falleció y otro quedó herido tras ser arrollados en el bulevar Colosio esta mañana mientras intentaban detener a un automovilista particular que usaba Uber, mismo que acabó estrellándose a una corta distancia del lugar. Aunque el sujeto quedó detenido, señaló que el causante fue un tráiler.

 El suceso ocurrió a las 10:30 horas, cuando un grupo de taxistas cercó a un automóvil Ford Figo blanco, acusado de estar brindando servicio de transporte a través de Uber, frente de la rentadora Luxury. El conductor del vehículo se dio a la fuga, arrollando a dos operadores.

La situación generó una persecución que duró unos 200 metros, hasta que un taxi se estrelló en contra del vehículo que huía, orillándolo hacia la entrada del iPark, en donde se estrelló.

El sujeto fue detenido por la Policía Municipal, ante quienes declaró que él no había sido, sino que un tráiler pasó y embistió a los taxistas, optando por darse a la fuga, porque lo iban a agredir. También señaló que al ser detenido fue amenazado de muerte.

Horas después, surgió un video grabado en los instantes del choque, en el que se ve a los dos taxistas, parados sobre la cinta asfáltica, manteniendo abierta la puerta del conductor, uno de ellos con su brazo dentro del vehículo.

El coche comienza a irse de reversa y quien graba se aleja momentáneamente de la acción cuando se escucha un fuerte impacto, justo cuando en el borde de la imagen se ve pasar una esquina y la sombra de un tráiler.

El vehículo acusado de ser Uber se da a la fuga mientras los dos taxistas yacen tendidos, uno sin señas de vida y el otro gritando un nombre, “Johnny” o “Danny”. El que graba la acción corre en dirección de coche, llegando segundos después al lugar donde yace estrellado.

El sujeto fue entregado a la Policía Municipal y se anticipa que sea puesto a disposición del Ministerio Público, para ser acusado de homicidio doloso.

Una ambulancia privada llegó al lugar y atendió al taxista lesionado, pero ya entonces confirmaron que el otro individuo había fallecido.

“O SE VAN DE CANCÚN O LOS VAMOS A QUEMAR…”: Tras muerte de conductor, taxistas se envalentonan y lanzan amenazas contra Uber.

Taxistas del sindicato Andrés Quintana Roo, lanzaron una nueva amenaza contra la plataforma UBER, “o se van de Cancún o los vamos a quemar a los hijos de su puta madre”.Incluso amedrentaron con tomar la zona hotelera y ocasionar otros plantones y muestras de rechazo.

Luego de la muerte de Daniel Villegas martillo del sindicato de Cancún, y de las lesiones a Ignacio Álvarez, ocadionados por un chofer de la plataforma, los taxistas se manifestaron en el bulevar Colosio y en la Fiscalía General de la zona norte.

El llamado se dio desde el interior del mismo sindicato taxista, y es que por medio de mensajes de whatsapp se dijo: “Compañeros taxistas de los sitios en la Zona Hotelera, están convocando en estos momentos a todos los operadores para llevar a cabo una protesta pacífica frente a la Central de Abastos (Av. Colosio) toda vez que hace unos momentos, un operador de la plataforma electrónica Uber embistió a 2 taxistas en el sitio ubicado en el Hotel Confort Inn, resultando gravemente uno de ellos, mientras que el otro compañero falleció en el lugar de los hechos”.

Debido al incidente se originó tráfico pesado en el bulevar Colosio, desde la zona del iPark hasta plaza La Roca.

Algunos automovilistas tuvieron que desviarse hacia la avenida Huayacán para salir al entronque con la carretera federal a Mérida y seguir su camino al aeropuerto o al municipio de Puerto Morelos. Ante ello, policías estatales y federales arribaron al lugar para garantizar la seguridad de los automovilistas.

Minutos después, la manifestación se trasladó a la Avenida Xcaret, donde se ubica la Fiscalía General.

Ahí, los taxistas lanzaron la amenaza contra los choferes y socios de la aplicación, como respuesta a la muerte de uno de sus compañeros.

Después de unos minutos se trasladaron al edificio del Gobierno del Estado para sostener una reunión con autoridades.

SALUT Y BUEN VIAJE

EL VIDEO DEL ATROPELLAMIENTO DE TAXISTAS CUANDO AGREDÍAN A UN …

EL VIDEO DEL ATROPELLAMIENTO DE 2 TAXISTAS CUANDO AGREDÍAN A UN UBER EN CANCÚN http://noticaribe.com.mx/2017/10/26/chofer-de-uber-rechaza-matar-a-taxista-yo-no-atropelle-a-nadie-yo-lo-unico-que-hice-fue-pelarme-y-me-chocaron-dice-en-audios-enviados-a-companeros/

Publicado por Noticaribe en Jueves, 26 de octubre de 2017

Share

MANIFESTACIÓ CONTRA LES AGRESSIONS FEIXISTES, DILLUNS 30 MANDRI AMB MITRE

Per totes és sabut, que el feixisme avança si no se’l combat. Arran de les agressions nazis que van tenir lloc el divendres al vespre i on, entre d’altres, dues companyes antifeixistes, una d’elles militant de l’Assemblea Llibertària de L’Oca de Gràcia, van ser ferides greument amb armes blanques i ingressades a l’hospital (ara ja estan a casa). Aquestes agressions no quedaran impunes. En aquests últims dies estem sent testimonis de com el feixisme campa amb llibertat pels nostres carrers. Manifestacions unionistes com les que s’esdevindrà avui a la nostra ciutat es converteix en l’escenari ideal perquè els grups de falangistes i nazis actuïn amb total impunitat, davant la passivitat de les “forces de seguretat” i de la resta dels veïns que veuen com se’ls colpeja i amenaça sense que hi hagi cap tipus de resposta.

 Això s’ha acabat, demà dilluns 30 d’octubre, entre el carrer Mandri amb General Mitre, avançarem contra el feixisme en el seu terreny. Va ser divendres d’on dels barris de les classes benestants sortien desenes de nazis i falangistes arrel de la declaració de la República per arrasar amb tot el que trobaven per davant, entre ells una escola, on es van viure moments de pànic amb nens pel mig i, com ja sabem les dues companyes, entre altres ferits, que van haver d’acabar ingressades a l’hospital.

Des de la CNT de Barcelona, com sempre, ens solidaritzem amb totes les víctimes del feixisme i fem una crida a totes les veïnes de la ciutat de Barcelona a assistir a la manifestació de demà. El feixisme està creixent a la nostra ciutat i ja sabem quin és el resultat si se’l deixa avançar. Que ho tinguin molt clar que Barcelona és i serà ANTIFEIXISTA, i que per tant, el combatrem amb totes les nostres forces. Tingueu-ho clar, mai, absolutament mai, ens rendirem.

 BARCELONA SERÀ LA TOMBA DEL FEIXISME!

NO PASSARAN!

SALUT I BON VIATGE

Share

EL LOKAL FA 30 ANYS

Diumenge 28 de maig, des de les 12 fins a les 18h a l’Àgora Juan Andrés C/ de l’Aurora amb Riereta.

12h: Vermút – Debat sobre “Les lluites llibertàries i autònomes als barris i al territori”.
14,30H: Fideuà vegana per l’autogestió.

L’Associació Cultural el Raval- El Lokal som un col·lectiu que neix a l’octubre de 1987 provinent de l’Ateneu Llibertari del Poble Sec i del barri Xino. Començà obrint un espai al centre de Barcelona per la creació i l’experimentació de nous projectes, la trobada de lluites i resistències i la venda i distribució de materials alternatius i de cultura llibertària.

Des dels seus inicis fins avui, ens vam plantejar col·laborar en la reflexió i l’intercanvi d’experiències per posar en qüestió l’estat de coses. La finalitat, caminar cap a una societat lliure i justa des de la contracultura, l’autogestió i la rebel·lia.
El Lokal, dintre de les nostres possibilitats i desitjos, entenem que s’ha de possar al servei de les lluites i resistència del barri, la ciutat i el món.

SALUT I BON VIATGE

 

Share

TALLER D´AUTODEFENSA JURÍDICA

El pròxim dissabte 14 d’octubre, a les 18h a la Fusteria de Vallcarca (metro l3 Vallcarca), CNT Barcelona i les companyes @AsLlibVallcarca ús convidem a participar al “Taller d’autodefensa jurídica laboral”. Per què coneixer l’enemic és la base de la millor defensa. Anima’t i participa!

SALUT Y BUEN VIAJE

Share

LIBERTAD PARA EL COMPAÑERO ANARQUISTA IRANÍ SOHEIL ARABI

El 23 de septiembre de 2017, Soheil Arabi, blogger y activista político iraní, que se encuentra en la Sala 7 de Teherán, conocido por Evin
Prisión, se ha embarcado en una huelga de hambre en seco, rehusando
consumir alimentos y agua.

En una carta abierta, Soheil dijo que continuará su huelga de hambre
por tiempo indefinido, hasta que sus demandas sean satisfechas. Él ha
ido en una huelga de hambre indefinida [negándose a consumir
comida] desde hace semanas, con lo cual, su salud se deterioró
severamente.

El blogger encarcelado iraní se negó a ser hospitalizado, a pesar de
que los guardias y funcionarios intentaron trasladarlo a la clínica de
la prisión. Además, Soheil fue privado de visitas de sus familiares
hoy después de su negativa a usar ropa de prisión [uniforme].

AQUÍ ESTÁ SU CARTA ABIERTA

Aquí, decir la verdad está prohibido. Pero yo soy un anarquista, por
lo tanto no obedezco la prohibición.

No puedo permanecer en silencio cuando veo a personas inocentes que
están siendo atormentadas aquí es la Prisión de Evin. Aquí, los
librepensadores están siendo castigados por decir la verdad.

No me pidas que permanezca en silencio. En este momento, el silencio es
la traición más alta.

No lloro para pedir apoyo en mi situación. Estoy en huelga de hambre
para ser la voz de todos los prisioneros inocentes. Quiero que nuestras
voces sean escuchadas. Quiero ser la voz de todos los librepensadores
confinados: Manoucher Mohammad Ali, Mahmoud Langroudi, Ali Shariate,
Yousef Emadi, Arash Sadeghi, Sovada Aghasar y otros seres humanos cuyo
crimen es decir la verdad.

Hemos sido condenados por los jueces que son los seres más corruptos de
nuestro tiempo.

Hoy, 23 de septiembre 2017, es el tercer año que mi niña ha empezado a
ir a la escuela y la tercera vez que estoy privado de estar junto con
ella. He hecho mi huelga de hambre de húmedo a seco porque no deseo que
ella me vea en la prisión más.

Soheil Arabi, Sección 7, Prisión de Evin

FIRMA DE PETICIONES EN:

https://www.change.org/p/amnesty-international-free-soheil-arabi

SALUT Y BUEN VIAJE

Share

12 OCTUBRE 2017 RES A CELEBRAR

12 O RES A CELEBRAR, LA VOSTRA REPRESSIÓ NO ENS FARÀ RETROCEDIR TOTES SOM ANTIFEIXISTES

 DIJOUS: 12 d’octubre Res a Celebrar: 11:00h –  Plaça de Joan Peiró

DIMARTS: 10 d’octubre: Presentació documental Metromuster  20:00hCines Girona

DISSABTE: 14 d’octubre: “Les places seran sempre antifeixistes” 19:00h – Pl. Malaga (Sants)

CONCERT: ImpetuM, 2084, DJ Marikarmen Free

DISSABTE: 21 d’octubre: –Esport contra el feixisme: Torneig de futbol i ping pong. 9h Inscripcions (antifeixistes@riseup.net).

10h Torneig , 14h Dinar popular + Cigaló project, 18h Xerrades “Repressió a l’antifeixisme”

 Esport: Can Batlló (Sants), Dinar i Xarrades: Can Vies  Sants.

PLATAFORMA ANTIFEIXISTA: antifeixistes@riseup.net

SALUT Y BUEN VIAJE

Share

TRIEM LLUITAR, EL 3 D’OCTUBRE TOTES I TOTS A LA VAGA GENERAL

Els sindicats, organitzacions i col·lectius aquí firmants volem comunicar a les treballadores i al conjunt de les classes populars el nostre posicionament davant els diferents esdeveniments que s’estan produint els darrers dies als carrers de les nostres ciutats i pobles.

Des de fa uns anys hem vist com s’aprofita l’escalada de tensions d’un conflicte, ja històric, per anar tallant els drets fonamentals de la població. Venim d’una tradició sindical i política que històricament ha defensat els drets i les llibertats de la classe oprimida i que ha pres els carrers quan ha calgut lluitar per arrabassar al poder tot allò que ens permeti ser protagonistes del nostre present i futur.

Com a llibertàries i part activa dels moviments sindical, popular i associatiu de Catalunya defensarem sempre el dret d’autodeterminació dels pobles – començant pel nostre. Ho entenem com un principi bàsic del confederalisme, per possibilitar la convivència humana en règim d’igualtat. Tenim clar que tota emancipació plena serà impossible sense el pas previ d’eliminació de l’estructura econòmica que la sustenta, el capitalisme. Mentre això no succeeixi, les condicions de vida de la classe treballadora seguiran sent esclafades per una oligarquia espanyola i catalana que van sempre del bracet per imposar contrareformes laborals i retallades de drets socials.

Tanmateix, volem denunciar la militarització i la repressió que estem patint per part de l’estat espanyol, que tot mostrant la seva cara més crua i autoritària, vol imposar la seva voluntat fins a les darreres conseqüències. Sempre hem estat en contra de qui ha militaritzat Catalunya – i qualsevol territori – per fer front a les grans protestes populars o tot anhel d’emancipació social.

Ens oposem a la repressió de l’estat perquè l’hem patida de forma sistemàtica i continuada en els nostres propis cossos, al carrer i a les empreses. Per això també volem denunciar la naturalesa repressiva de la mateixa Generalitat de Catalunya, la qual en els darrers anys, ha perseguit, colpejat, detingut i empresonat a totes aquelles que no han volgut mirar cap a una altra banda cada cop que els drets civils i humans del poble eren trepitjats. No oblidem la forma en què els mossos d’esquadra ens desallotjaven de Plaça Catalunya, empresonaven i denunciaven a sindicalistes, ens perseguien per participar a la mobilització que envoltava el parlament els dies en què es retallaven els nostres drets socials, o en què a través de macro operatius policials, ens detenien i empresonaven en les recents Operacions Pandora, o morts i mutilacions entre d’altres. Així doncs, no permetrem que ningú ens prengui el que és nostre, porti la bandera que porti.

Per a nosaltres, l’autodeterminació i emancipació dels nostres pobles, viles i ciutats no pot quedar-se solament en la decisió d’un marc territorial concret. La llibertat col·lectiva no serà possible sense l’acció decidida del poble i les treballadores enfront d’un Estat i d’unes elits polítiques que mantenen unes estructures antisocials, heteropatriarcals i opressives, que també estan defensades per alguns actors en l’anomenat sobiranisme català. L’autodeterminació i l’emancipació només seran possibles a través de l’acció insubmisa de les oprimides, que entenguin en aquest fet la defensa i millora de les seves condicions materials de vida. La socialització dels mitjans de producció, de la riquesa i l’eliminació de totes les formes d’opressió, com l’heteropatriarcat i les seves diferents estructures de poder tant explícites com implícites, la més àmplia llibertat de decisió i participació a través de -treure:[la democràcia] l’acció directa i l’autogestió serà el que ens farà realment lliures.

Així doncs, pensem que és el poble constituït com a subjecte polític i de classe, qui ha de servir de fonament per a qualsevol canvi social important i, per tant, celebrem l’extensió d’organitzacions populars de base per practicar desobediència i fer front al context autoritari existent. Volem que aquesta actitud de desobediència i enfrontament a l’autoritat vagi més enllà de la tessitura actual i s’adreci a totes les injustícies a les que estem sotmeses.

Per tot això, fem una crida a les treballadores de Catalunya a participar de les mobilitzacions en defensa dels nostres drets i llibertats, i de forma molt especial a participar de forma massiva de la vaga general convocada pel dia 3 d’octubre. Perquè l’esperit combatiu que recorre històricament aquest indret de la Terra no es doblegarà tan fàcilment, perquè som classe treballadora i volem decidir-ho tot, ara toca sortir al carrer, ara toca lluitar!

Firmen:

CGT Catalunya

Negres Tempestes

Embat, organització llibertària de Catalunya

Heura Negra, assemblea llibertària de Vallcarca

CNT Catalunya i Balears

Oca Negra, assemblea llibertària del Clot-Camp de l’Arpa

Solidaritat Obrera

SALUT I BON VIATGE

Share